ua en ru

Фракція БЮТБ не братиме участі в сьогоднішньому пленарному засіданні ВР

Фракція БЮТБ не братиме участі в сьогоднішньому пленарному засіданні ВР і вимагає від ГПУ припинити незаконну відеозйомку Юлії Тимошенко в її лікувальній палаті і притягнути винних у цих зйомках посадових осіб до відповідальності. Про це, виступаючи в парламенті, заявив лідер фракції Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фракція БЮТБ звертається з відкритою заявою до генпрокурора Віктора Пшонки. Ми вимагаємо, по-перше, припинити аморальну незаконну відеозйомку в лікувальній палаті, де проводяться більшість лікувальних процедур, зняти всі встановлені камери відеоспостереження, притягнути винних посадових осіб до відповідальності. По-друге, припинити незаконне і грубе чергування чоловіків-офіцерів на території тимчасового утримання Юлії Тимошенко і проведення лікувальних процедур. По-третє, порушити кримінальну справу проти посадових осіб Міністерства охорони здоров'я і Державної пенітенціарної служби України, які всупереч чинному законодавству розповсюдили в ЗМІ конфіденційну медичну інформацію, яка стосується стану здоров'я і процесу лікування Юлії Тимошенко", - сказав Кожем'якін.

Окрім цього, за його словами, БЮТБ вимагає провести розслідування фактів здійснення тиску на працівників клініки "Шаріте" і професора Лутца Хармса шляхом використання його медичних графіків лікування для незаконної перешкоди зустрічам Тимошенко із захисниками. Крім того, за словами Кожем'якіна, необхідно припинити політичні репресії проти Тимошенко та інших представників опозиції, як того вимагає світове і українське суспільство.

Крім того, БЮТБ вимагає закрити всі "абсурдні політично мотивовані кримінальні справи, збуджені проти лідера опозиції, і негайно звільнити Тимошенко від незаконного ув'язнення". Кожем'якін попросив вважати його заяву "офіційною заявою про злочин" і пояснив, що сьогодні фракція БЮТБ не братиме участь в пленарному засіданні парламенту, оскільки "ми не хочемо бути статистами в цьому залі, у цієї більшості, яка ухвалює закони і підзаконні акти, які не виконуються тими людьми, які поставлені на державну службу".

У свою чергу, перший заступник голови ВР Адам Мартинюк попросив секретаріат ВР оформити даний виступ Кожем'якіна як депутатський запит до ГПУ.