ua en ru

Фракція БПП завтра визначиться із законопроектом про мову

Фракція БПП завтра визначиться із законопроектом про мову Фото: Вадим Денисенко (facebook.com.vadym.denysenko)

У фракції не виключають, що законопроект не набере потрібної підтримки у сесійній залі

Законопроекти про державну мову можуть завтра обговорюватись на засіданні фракції "Блоку Петра Порошенко". Про це у коментарі РБК-Україна повідомив представник уряду у парламенті народний депутат від БПП Вадим Денисенко.

За його словами, наразі підтримується законопроект №5556 "Про мови в Україні", поданий народним депутатом Ярославом Лесюком й іншими депутатами.

"Під цим законопроектом підписались близько 76 народних депутатів. Велика кількість депутатів від фракції БПП", - повідомив Денисенко.

За його словами, у фракції не виключають, що законопроект не набере певної підтримки у сесійній залі.

"Якщо законопроект не пройде, то будемо підтримувати проект Княжицького (проект закону 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", поданий народним депутатом Миколою Княжицьким та групою інших нардепів, - ред.). Можливо, завтра буде засідання фракції з цього приводу", - додав він.

РБК-Україна писало, що комітет парламенту з питань культури та духовності буде рекомендувати Верховній раді розглянути всі чотири законопроекти про мову.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що законопроект про державну мову буде ключовим на поточному пленарному тижні парламенту.

У порядку денному комітетів зазначено, що на цьому пленарному тижні в профільних комітетах ВР планують розглянути шість законопроектів про мовну політику.