ua en ru

"Батьківщина" заблокувала трибуну Ради

Фракція "Батьківщина" перед засіданням заблокувала трибуну Верховної Ради. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Фракція "Батьківщина" перед засіданням заблокувала трибуну Верховної Ради. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Опозиціонери вишикувалися біля парламентської трибуни перед ранковим засіданням, розгорнувши плакат з літер "Юлі - волю!".

Нагадаємо, згідно з порядком денним, Верховна Рада України сьогодні розпочне роботу з розгляду проекту закону україни Анжеліки Лабунської про направлення на лікування Юлії Тимошенко. Зокрема, у першому читанні буде розглянуто зміну ст. 84 Кримінального Кодексу про можливість лікування за кордоном осіб, засуджених і позбавлених волі (Анжеліки Лабунської).

Потім депутати в першому читанні розглянуть проект закону про виборче правосуддя і зняття перепон для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також проект закону про внесення змін до кримінально-процесуального кодексу (щодо забезпечення права засуджених на лікування за кордоном), а також проект закону про внесення змін до закону актів щодо гуманізації законодавства та забезпечення конституційних прав засуджених, які перебувають на лікуванні.

Нагадаємо, що вчора профільний комітет рекомендував відправити на доопрацювання всі проекти закону після розгляду в першому читанні.

Потім депутати мають розглянути зміни в календарний план 3 сесії (проект Віталія Кличка) і в другому читанні низку проектів законів: про захист прав інвесторів, зміни в бюджет на 2013 рік, про погашення заборгованості з енергетичних ресурсів. У першому читанні проект закону про стимулювання розвитку регіонів, про внесення змін до законодавчих актів щодо безпеки продуктів харчування та інші.

Зазначимо, під стінами Ради проходить мітинг опозиції під наглядом близько 500 співробітників міліції.

"Батьківщина" заблокувала трибуну Ради

"Батьківщина" заблокувала трибуну Ради