ua en ru

Фракції Ради вирішили продовжити консультації з питання ЦВК, - Парубій

Фракції Ради вирішили продовжити консультації з питання ЦВК, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Фракції попросили про продовження консультацій, у тому числі для зустрічі з кандидатом

Представники більшості фракцій висловили думку, що для голосування за оновлений склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) потрібні додаткові консультації. Про це під час засідання Верховної ради України сказав голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час наради більшість представників підтримали позицію, щоб по кадровим питанням, в тому числі і ЦВК, продовжити політичні консультації у зв'язку з тим, що алгоритму, як визначити з чотирнадцяти 13 не було знайдено. БПП наполягає, щоб це питання було, але всі інші фракції висловились за позицію продовжити політичні консультації", - зазначив спікер.

За його словами, фракції попросили про продовження консультацій, в тому числі для зустрічі з кандидатом.

У кулуарах парламенту голова фракції "Блок Петра Порошенка", народний депутат Артур Герасимов прокоментував необхідність додаткових політичних консультацій.

"Відносно голосувань завтра. Те, що ми відчуваємо, мені здається. Що за штучними перепонами питання ЦВК намагаються заговорити. На жаль, представники деяких інших фракцій висловили думку, що потрібні додаткові консультації. Відносно чого, ми у фракції не розуміємо. Тому що кандидатури внесені професійні, парламент має всі змоги виносити питання у зал", - заявив Герасимов.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови комітету ВР з питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець заявив, що комітет з питань правової політики не планує розробляти необхідні механізми для голосування за оновлений склад Центральної виборчої комісії (ЦВК).