ua en ru

Fox News повідомив про перевезення авіацією Росії іранської зброї до Сирії

Fox News повідомив про перевезення авіацією Росії іранської зброї до Сирії Фото: Володимир Путін

Це порушує збройне ембарго, накладене на Іран резолюцією Радбезу ООН

Авіації Російської Федерації останні десять днів двічі на день поставляла іранську зброю до Сирії. Це порушує збройне ембарго, накладене на Іран резолюцією Радбезу ООН, повідомляє Fox News з посиланням на дані розвідки.

Як повідомляється, за даними джерел видання в розвідці, іранську зброю до Сирії доставляли російські вантажні літаки. Польоти не були зареєстровані, оскільки вони порушували дві резолюції Радбезу ООН, які припускають збройне ембарго для Ірану.

Як повідомляється, транспортування іранської зброї російськими літаками координує командувач іранським спецпідрозділом "Ель-Кудс", генерал-майором Касем Сулеймані.

Fox News відзначає, що Президент Російської Федерації Володимир Путін і глава Міноборони РФ Сергій Шойгу також в курсі транспортування іранської зброї.

"Щодня кілька разів на день іранська громадянська авіакомпанія Mahan Air перевозить військових з Ірану до Сирії", - повідомляє видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран вперше запросили на міжнародні переговори щодо Сирії. Однак, сирійська опозиція виступила проти участі Ірану в переговорах.