ua en ru

Фотографа Муравського звільнено з посади радника глави Міноборони

Фотографа Муравського звільнено з посади радника глави Міноборони Фото: суперечливе фото Муравського

У відомстві підтвердили "несправжінсть" його фотознімків із поля боя

Волонтера і фотографа Дмитра Муравського, якого запідозрили в постановочних фотознімках із зони бойових дій, звільнено з посади радника міністра оборони на громадських засадах. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"У зв’язку з резонансом навколо фотографій волонтера і фотографа Дмитра Муравського, міністр оборони України Степан Полторак ухвалив рішення звільнити його з посади радника міністра оборони на громадських засадах", - йдеться в повідомленні.

При цьому у відомстві наголосили, що цінують роботу Муравського, оскільки неодноразово отримували від нього якісні, художньо оформлені фото, які "міністерство жодного разу не позиціонувало як документальні або як фото реальних бойових дій".

"Дмитро Муравський досить тривалий час за особистою ініціативою як волонтер та фотограф працював у зоні проведення АТО та на полігонах під час навчань. Ним було безкоштовно передано Міноборони фотобанк, який використовувався для популяризації служби у Збройних Силах, а не як світлини реальних бойових дій", - заявили в міністерстві.


Там також розповіли, що Муравський запропонував Полтораку створити Інформаційно-координаційний центр, до роботи в якому планувалося залучати на волонтерських засадах фотографів, відеооператорів, художників, режисерів та сценаристів із метою надання їм можливості створювати якісний контент про Збройні Сили. Саме для організації цієї роботи 16 червня Муравського було призначено на посаду радника на громадських засадах.

"Усі фотографії, навколо яких зараз виник резонанс, відзняті автором до офіційного призначення в Міністерство оборони, та зроблені ним на особистий розсуд. Міноборони не позиціонувало ці світлини як фото реальних бойових дій, та не заявляло про це офіційно - про це казав сам автор. До Міністерства оборони за коментарями ніхто не звертався", - запевнили у відомстві.

Раніше радник Полторака Юрій Бірюков опублікував у соцмережі фотографію Муравського, яку підписав як фото з місця бойових дій у Широкиному Донецької області. Згодом низка експертів-фотографів розкритикували цей знімок, запідозривши його у художності та постановочності.

Нагадаємо, раніше Міноборони у своєму Facebook поділилося серією фотографій Дмитра Муравського "Діти війни". На знімках були зображені маленькі українці і військові.