ua en ru

Формування держбюджету-2014 залежить від пошуку компромісу з РФ, - Азаров

Формування основних показників державного бюджету України на 2014 р. залежить від пошуку компромісу з Російською Федерацією та відновлення обсягів товарообігу з російськими партнерами. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час робочого візиту до Санкт-Петербурга.

Формування основних показників державного бюджету України на 2014 р. залежить від пошуку компромісу з Російською Федерацією та відновлення обсягів товарообігу з російськими партнерами. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров (на фото праворуч) під час робочого візиту до Санкт-Петербурга, передає прес-служба уряду.

Фотогалерея: "Робочий візит Азарова до Росії"

"Для нас завдання номер один - відновити темпи та обсяги зростання нашого товарообігу з РФ, усунути існуючі обмеження і перешкоди. Це навіть вже завдання не поточного року, оскільки залишився вже один місяць, а наступного. І не випадково формування бюджету та основних цифр розвитку економіки на 2014 р. залежатиме від того, наскільки ми знайдемо взаєморозуміння з Російською Федерацією", - сказав Азаров.

При цьому глава Кабміну наголосив, що саме тому керівництво України приділяє значну увагу нормалізації взаємин з російськими партнерами.

Зазначимо, що проект держбюджету-2014 буде розглянутий на засіданні уряду 27 листопада.

Раніше сьогодні Азаров повідомив про зниження ВВП України за 10 місяців на 0,6%.

Однією з найбільш гострих тем на засіданні Ради глав урядів держав-учасниць СНД стали, мабуть, переговори щодо угоди про доступ до трубопроводу. Зокрема, глави урядів Співдружності домовилися продовжити переговори на цю тему. "Я б жодних термінів не встановлював. Але якщо ми зуміємо поєднати всі позиції - значить, домовимося", - зазначив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв (ліворуч).

Формування держбюджету-2014 залежить від пошуку компромісу з РФ, - Азаров

Як додав Азаров, угоди про вільний доступ до трубопровідного транспорту та вільну торгівлю послугами в рамках СНД мають бути підписані у 2014 р. під час головування України у Співдружності. Крім того, Азаров запевнив, що Україна під час головування в СНД у 2014 р. зосередиться на реалізації всіх положень договору про ЗВТ у Співдружності.

Окремо глава українського уряду торкнувся теми євроінтеграції. Азаров, зокрема, підтвердив, що Україна розраховує на підписання СА з ЄС на саміті " Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада. Своєю чергою, Медведєв заявив, що не знає, коли Росія почне застосовувати санкції до України в разі підписання УА з ЄС.

Нагадаємо, наступне засідання Ради глав урядів країн СНД відбудеться 30 травня 2014 р. у Києві.