ua en ru

У Києві відбудеться наступне засідання голів урядів країн СНД

Наступне засідання Ради голів урядів країн Співдружності незалежних держав (СНД) відбудеться 30 травня 2014 р. у Києві. Про це повідомляє "5 канал".

Наступне засідання Ради голів урядів країн Співдружності незалежних держав (СНД) відбудеться 30 травня 2014 р. у Києві. Про це повідомляє "5 канал".

Зазначимо, сьогодні у Санкт-Петербурзі (РФ) проходить чергове засідання Ради голів урядів держав-членів СНД. На зустрічі присутній і прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Очікується, що після засідання відбудуться перемови голови українського уряду та його російського колеги Дмитра Медведєва. Сторони говоритимуть про економічні відносини між країнами та транзит газу.

Як наголошує прес-служба Кабміну, на вимогу Києва у порядок денний засідання внесли питання вільного доступу до трубопровідного транспорту.

Зазначимо, що Азаров ще вчора відправився в Санкт-Петербург з дводенним візитом. Програмою візиту передбачено проведення прес-конференції прем'єр-міністра України, голови уряду РФ Дмитра Медведєва і прем'єр-міністра Республіки Білорусь Михайла М'ясниковича. Також в Санкт-Петербурзі запланована зустріч Азарова з російським колегою Дмитром Медведєвим.

Сторонами заплановано обговорення питання про торговельно-економічного співробітництва, зокрема, у газовій сфері.

Нагадаємо, що ця зустріч буде останньою перед запланованим на 28-29 листопада 2013 року у Вільнюсі самітом "Східного партнерства", на якому українська влада сподівається підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.