ua en ru

Україна, очолюючи СНД, зосередиться на реалізації положень договору про ЗВТ, - Азаров

Під час головування в 2014 р. в СНД, Україна зосередиться на реалізації всіх положень договору про ЗВТ в Співдружності. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у Санкт-Петербурзі під час спільної прес-конференції з главами урядів Російської Федерації Дмитром Медведєвим та Республіки Білорусь Михайлом Мясниковичем, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів україни (Кабмін).

Під час головування в 2014 р. в СНД, Україна зосередиться на реалізації всіх положень договору про ЗВТ в Співдружності. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото) у Санкт-Петербурзі під час спільної прес-конференції з главами урядів Російської Федерації Дмитром Медведєвим та Республіки Білорусь Михайлом Мясниковичем, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів україни (Кабмін).

"Ми зосередимося на реалізації всіх положень Договору про зону вільної торгівлі в СНД - це надзвичайно важливо, і саме тому ми будемо працювати і будемо пропонувати ті механізми, які ми поки що не в повній мірі реалізували", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що мова йде, зокрема, про укладення угоди про вільний доступ до трубопровідного транспорту, про поетапне зниження і скасування експортних мит у торгівлі та врегулювання сфери експортної закупівлі.

"Також необхідно зосередитися на підготовці Угоди про вільну торгівлю в сфері послуг. Це зробило б майданчик СНД унікальним з точки зору функціонування таких фундаментальних угод", - підкреслив Азаров.

Зазначимо, сьогодні в Санкт-Петербурзі проходить чергове засідання Ради глав урядів держав-членів СНД.

Очікується, що після засідання відбудуться переговори глави українського уряду і його російського колеги Дмитра Медведєва. Сторони будуть говорити про економічні відносини між країнами і транзит газу. Також, на вимогу Києва до порядку денного внесли питання вільного доступу до трубопровідного транспорту.

Зазначимо, що Азаров ще вчора відправився в Санкт-Петербург з дводенним візитом. Програмою візиту передбачено проведення прес-конференції прем'єр-міністра України, голови уряду РФ Дмитра Медведєва і прем'єр-міністра Білорусії Михайла М'ясниковича. Також в Санкт-Петербурзі запланована зустріч Азарова з російським колегою Дмитром Медведєвим.

Нагадаємо, що ця зустріч буде останньою перед запланованим на 28-29 листопада 2013 року у Вільнюсі самітом "Східного партнерства", на якому українська влада сподівається підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Також нагадаємо, що наступне засідання Ради глав урядів країн СНД відбудеться 30 травня 2014 р. в Києві.