ua en ru

Медведєв не знає, коли Росія почне застосовувати санкції до України у разі підписання УА з ЄС

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв не знає, коли РФ почне застосовувати санкції до України у разі підписання нею угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це він сьогодні повідомив на прес-конференції за підсумками засідання Ради глав урядів СНД.

Медведєв повідомив, що в ході сьогоднішніх переговорів обговорювалася УА з ЄС, яку незабаром має намір підписати Україна, а також додаток номер 6 до угоди про зону вільної торгівлі в рамках Митного союзу (МС). Водночас, російський прем'єр не зміг відповісти, коли почне застосовуватися ця програма щодо України.

"Коли що буде застосовуватися, не знає ніхто. Ну, може, "нагорі" знають? На небесах? - задався питанням глава російського уряду. - Ми не знаємо, що буде відбуватися, ми не знаємо, як будуть складатися товарні потоки, буде потрібно застосування арсеналу засобів, передбачених статтею 18 про зону вільної торгівлі МС та додатком номер 6. Ми говорили лише про те, що ці норми є".

Медведєв також додав, що це внутрішня справа України, як вчинити.

"Ми давали свої коментарі неодноразово, вони не зазнали ніяких змін", - підкреслив він. "Мені б хотілося дочекатися результатів, подивитися, чим закінчиться листопад для наших друзів - України, і виходячи з цього робити висновки", - сказав він.