ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 27 лютого 2014 р

Календар європейської статистики залишається порожнім, і ринок Форекс не вживає активних дій.

Календар європейської статистики залишається порожнім, і ринок Форекс не вживає активних дій. Європейські валюти вже три тижні стоять на поточних рівнях. Так, у четвер, 27 лютого, на 06:30 за київським часом євро оцінений ринком Форекс в 1,369 дол., фунт - 1,667 долара. Зрушити їх з цих відміток поки ніщо не може.

Новини ринку Форекс. ВВП Великобританії у IV кварталі 2013 р., за переглянутими даними, виріс на 2,7% по відношенню до IV кварталу 2012 р. Такі дані розповсюдило напередодні Національне бюро статистики країни. Аналітики ринку Форекс прогнозували підвищення показника на 2,8%. Таким чином, попередня оцінка зростання ВВП була переглянута в бік зниження: з 2,8% до 2,7%.

Враховуючи показник IV кварталу, за весь 2013 р. порівняно з 2012 р. зростання ВВП Великобританії, за переглянутими даними, склав 1,8%, що на 0,1 п.п. нижче попередньої оцінки зростання - 1,9%. В квартальному обчисленні британська економіка за жовтень - грудень 2013 р. виріс на 0,7%, що співпало з прогнозами аналітиків. Динаміка зростання ВВП в квартальному обчисленні також збіглася з раніше визначеною динамікою, опублікованій 28 січня 2014 р.

Згідно з оприлюдненими даними, переглянуте значення росту споживчих витрат склало 0,4%, що нижче попередньої оцінки в 0,9% і також поступається прогнозировавшемуся зростання на 0,6%. Загальний обсяг капіталовкладень зріс за три останніх місяці 2013 р. на 2,4% (з поправкою на сезонність), що виявилося нижчим за очікування аналітиків, що прогнозували зростання на 2,6%. Кварталом раніше, в III кварталі 2013 р., зростання склало 2%. Індекс сфери послуг за звітний період виріс на 0,8%, що співпало з очікуваннями, а також динамікою індексу за попередній квартал.

Дані, показані Великобританією, виявилися гірше очікувань аналітиків. Уповільнення спостерігається у споживанні та інвестиціях. Однак це одні з кращих цифр, які показують великі економіки. Зростання ВВП Великобританії заздрить вся Європа, а в нинішніх умовах і Росія. Тим не менш на представлені дані європейські валюти так і не прореагували. Гравці ринку Форекс чекають імпульсів від американського долара, а він у владі програми QE3 і швидкості її згортання. І на цьому фронті не буде ясності, не з'явиться ясності в тренді євро на Форексі.