ua en ru

Ford і Mazda мають намір інвестувати 350 млн дол. у модернізацію виробництва пікапів на СП в Таїланді

Американський автомобілебудівний концерн Ford Motor Co. і японський автовиробник Mazda Motor Corp. інвестують 350 млн дол. в модернізацію виробництва пікапів на спільному підприємстві (СП) AutoAlliance в Таїланді. При цьому загальний обсяг інвестицій двох автовиробників в їх проект в Таїланді з моменту його запуску в 1995 р. складе 1,85 млрд дол. Як повідомили в спільній заяві Ford і Mazda, частина коштів піде на підвищення кваліфікації співробітників підприємства, передає РБК з посиланням на Associated Press.
При цьому керівництво AutoAlliance (в якому 50% належить Ford і ще 50% - Mazda) відзначило, що чотири роки напруженої політичної обстановки в країні не змогли переламати бажання автовиробників вкладати кошти в розширення виробництва в Таїланді (що цілком зрозуміло, враховуючи податкові послаблення для іноземних виробників, які діють в Таїланді), про що і свідчить справжня ініціатива Ford і Mazda.
Відзначимо, що більшість автомобілебудівних підприємств в Таїланді розташовані в прибережній провінції Районг на сході країни і не були безпосередньо порушені безладами в столиці країни Бангкоку.
AutoAlliance експортує пікапи Ford і Mazda у більш ніж 130 країн світу. Крім того, підприємство виробляє легкові автомобілі, в основному моделі Mazda 2 і Ford Fiesta.