ua en ru

Фондовий ринок США продовжить рости, - експерт

Зараз оптимізму більше, ніж 2 місяці тому, і ми впевнені, що фондовий ринок США продовжить зростати, а індекс S&P до кінця літа може досягти планки 1700 пунктів. Таку думку в ефірі Bloomberg TV висловила портфельний менеджер Birinyi Associates Аманда Крамб.

"Ми впевнені, що ринок акцій продовжить рости. Зараз ми відчуваємо більше оптимізму, ніж 2 місяці тому. Попередні "бичачі" цикли можна розділити на дві групи. В одному випадку ринок росте приблизно на 8%, в іншому - на 30%. В початку року, коли індекс S&P був на рівні 1380, було схоже, що поточний тренд відноситься до першої групи. Але потім сильна динаміка ринку переконала нас, що це другий випадок. Ми вважаємо, що до кінця літа індекс S&P може вирости вище 1700. Це не цільовий рівень, але це цілком можливо", - заявила вона.

У свою чергу, аналітик The Linn Group Джеррод Кіт вважає, що технічно фондовий ринок США зараз перекуплений. "Бен Бернанке виконав відмінну роботу з підтримки ентузіазму інвесторів. Він сказав як раз потрібні слова, не став робити занадто оптимістичних заяв і як би подражнив кількісним пом'якшенням, але так, щоб зроблені заяви не зобов'язували його починати третю програму. Технічно ринок зараз перекуплений, це всім відомо, але чітких сигналів розвороту поки не було. Ми не хочемо купувати на максимумах і займаємо вичікувальну позицію", - зазначив він.

Нагадаємо, фондові торги в США 27 березня 2012 р. завершилися пониженням провідних індексів на негативному інформаційному фоні і на тлі слабких даних по індексу споживчої довіри і статистики по будівельному ринку. За підсумками торгової сесії індекс Dow Jones знизився на 43,9 пункту (-0,33%) - до 13197,73 пункту, індекс S&P - на 3,99 пункту (-0,28%) - до 1412,52 пункту, а індекс Nasdaq - на 2,22 пункту (-0,07%) - до 3120,35 пункту.