ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися зниженням індексу Nikkei.

Фондові торги в Японії завершилися зниженням індексу Nikkei, який все більше віддаляється від досягнутих на минулому тижні двомісячних висот. Інвестори в черговий раз почали позбавлятися від паперів японських девелоперських компаній у зв'язку з опублікованою на минулому тижні урядовою доповіддю, що свідчить про найзначніше зниження цін на землю за декілька десятиліть. В результаті акції найбільшого японського девелопера Mitsui Fudosan подешевшали на 3,3%, а його конкурента Mitsubishi Estate - на 1,5%.

На 6% звалилися котирування авіакомпанії All Nippon Airways, яка більш ніж удвічі збільшила прогноз по річних збитках через нижче, ніж очікувалося, відновлення попиту на авіаперевезення і низькі ціни на квитки.

В той же час акції компанії Toshiba Corp., що заявила про можливу співпрацю з належною Білу Гейтсу Terrapower з метою розробки ядерних реакторів, подорожчали на 3,6%. Також вдалося укріпити позиції на торгових майданчиках виробникові фототехніки Olympus (+3,3%), оскільки аналітики Nomura Securities підвищили рекомендації по цінних паперах компанії з "нейтральні" до "купувати".

За підсумками торгів 23 березня 2010 р. індекс Nikkei 225 знизився на 50,57 пункту (-0,5%) - до 10774,15 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,25 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав 90,25 ієни/дол.