ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися 12 листопада зниженням індексу Nikkei.

Фондові торги в Японії завершилися 12 листопада зниженням індексу Nikkei. У лідерах падіння опинився виробник електронних компонентів для автомобілів Alps Electric, котирування якої впали на 9,3%, оскільки компанія оголосила, що прогнозує істотніші річні збитки, ніж передбачалося раніше. Не вдалося укріпити свої позиції на торгових майданчиках і фармацевтичній компанії Takeda Pharmaceutical, акції якої подешевшали на 1,4%. Причиною тому послужили повідомлення ЗМІ про те, що урядовий комітет порадив зниження витрат на ліки.

У червоній зоні завершилися торги і для перевізників вантажів. Компанія Nippon Yusen, що спеціалізується на морських перевезеннях, заявила, що має намір привернути до 142,5 млрд ієн (1,6 млрд дол.) шляхом нової емісії цінних паперів, у зв'язку з чим її акції подешевшали на 4%.

В той же час вдаліше торгова сесія склалася для ряду автовиробників. На 4,4% подорожчали цінні папери Fuji Heavy Industries, що проводить автомобілі Subaru, оскільки аналітики Goldman Sachs підвищили свої рекомендації по ним з "нейтральні" до "купувати". Також в плюсі завершилися торги для Honda Motor (+1,8%) і Nissan Motor (+1,4%), а менш удачливі опинилися акціонери Mazda Motor (-1,9%).

За підсумками торгів 12 листопада 2009 р. індекс Nikkei знизився на 67,19 пункту (-0,68%) і склав 9804,49 пункту. Курс долара по відношенню до ієни до кінця торгової сесії підвищився на 0,32 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав 89,90 ієни/дол.