ua en ru

Фондові торги в США відкрилися підвищенням більшості провідних індексів на тлі корпоративних новин.

Фондові торги в США відкрилися підвищенням більшості провідних індексів на тлі корпоративних новин, повідомляє РБК. Інвесторів обнадіяли представлені сьогодні фінансові результати американського банку Citigroup, чистий прибуток якого в I кварталі 2010 р. виріс в 2,8 разу і склала 4,4 млрд дол. проти 1,6 млрд дол. за аналогічний період роком раніше. На цьому тлі акції банку підвищилися в ціні на 7,7%.

В той же час інвестори стурбовані ситуацією навколо іншого американського банку - Goldman Sachs, проти якого Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала позов, звинувативши банк в шахрайстві з використанням похідних іпотечних паперів. SEC вимагає від Goldman Sachs повернення незаконно отриманому прибутку, виплати відсотків за період до винесення судової ухвали і сплати штрафів. Акції Goldman Sachs подешевшали на відкритті торгової сесії на 1,2%.

На цьому тлі в банківському секторі спостерігається сьогодні змішана динаміка котирувань: акції Bank of America і Morgan Stanley додали в ціні 0,6% і 1,9% відповідно, при цьому папери J.Р.Мorgan Chase&co. і American Express Company подешевшали на 0,3% і 0,2% відповідно.

Опублікований звіт американської фармацевтичної компанії Eli Lilly в цілому перевершив прогнози аналітиків, проте це не допомогло компанії укріпити позиції на американських фондових майданчиках. В результаті її акції подешевшали на 0,4%.

Гравці фондового ринку звернули увагу на звіт американської нафтосервісної компанії Halliburton Co., згідно з яким, чистий прибуток компанії за I квартал 2010 р. знизився на 45,5% і склав 206 млн дол. проти 378 млн дол., отриманих за аналогічний період роком раніше. Акції компанії на відкритті торгів в США подорожчали на 2%. В той же час котирування нафтосервісної Schlumberger пішли в червону зону (мінус 0,3%). Акції великих енергетичних компаній США Chevron і ConocoРhillips торгуються також в мінусі (мінус 0,1% і мінус 0,7% відповідно).

Негативна динаміка котирувань спостерігається сьогодні і серед металургійних компаній: акції алюмінієвого Alcoa і мідедобувної Freeport-McMoRan Copper&Gold подешевшали на 1,7% і 0,5% відповідно, папери золотодобувних Newmont Mining Corp. і Barrick Gold втратили в ціні 0,4% і 1,3% відповідно.

При цьому позитивно сприйняли інвестори опубліковану о 17:00 за київським часом доповідь дослідницької організації Conference Board, згідно з якою, індекс провідних економічних індикаторів США за підсумками березня 2010 р. виріс на 1,4%, хоча аналітики чекали зростання даного показника тільки на 1%.

Станом на 17:50 за київським часом індекс Dow Jones підвищився на 10,28 пункту (+0,09%) - до 11028,94 пункту, індекс S&Р - на 0,06 пункту (+0,01%) - до 1192,1 пункту, при цьому індекс Nasdaq знизився на 6,34 пункту (-0,26%) - до 2474,61 пункту.