ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 7 грудня підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США відкрилися 7 грудня незначним підвищенням провідних індексів. На 0,7% подешевшали цінні папери американського банку Bank of America Corp., оскільки інвестори очікують, що Федеральна резервна система (ФРС) США може піти на зміну облікової ставки вже в січні 2010 р. В той же час дещо укріпити свої позиції на торгових майданчиках вдалося іншому банку - Citigroup Inc. (+0,5%).

На тлі падіння цін на дорогоцінні метали в перші години торгів подешевшали акції гірничодобувних компаній на чолі з найбільшою в світі золотодобувною компанією Barrick Gold Corp. (-3,2%) і золотошукачем Newmont Mining Corp. (-0,9%). Падіння ж цін на "чорне золото" спровокувало відповідне зниження котирувань енергетичних компаній, включаючи найбільшу в світі нафтову компанію ExxonМobil (-0,6%).

Сприятливіше обставини складаються для найбільшого в США хімічного концерну Dow Chemical Co. на тлі прогнозу аналітиків з Barron's про те, що його акції в найближчі два роки можуть вирости з нинішніх 28 дол./акція до 40 дол./акція і вище. На цьому тлі цінні папери компанії додали в ціні 1,9%. Також, на думку аналітиків, цінні папери Sprint Nextel Corp. у найближчій перспективі можуть подорожчати на 50% услід за придбанням компанії Virgin Mobile USA Inc. Зростання котирування Sprint Nextel продемонстрували вже на початку поточної торгової сесії (+3,2%).

Підвищення рейтингу по цінних паперах Sunpower Corp. аналітиками з Barclays з "на рівні ринку" до "вище за ринок" сприяло зростанню котирувань енергетичної компанії на 7,7%.

Станом на 17:30 за київським часом індекс Dow Jones підвищився на 26,60 пункту (+0,26%) - до 10419,20 пункту, індекс Nasdaq - підвищився на 3,27 пункту (+0,15%) - до 2197,62 пункту, а індекс S&Р - на 2,54 пункту (+0,23%) - до 1108,52 пункту.