ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,04%

Японський індекс Nikkei на закритті сьогоднішньої торгівельної сесії знизився на 1,04%, продемонструвавши п'ятимісячний мінімум. Побоювання інвесторів довкола уповільнення зростання американської економіки нівелювали реакцію на озвучений намір японської влади стримати зміцнення ієни. Сьогодні міністр фінансів Японії Йосіхіко Нода повідомив про плани свого відомства по боротьбі із спекуляціями на валютному ринку, що інвестори сприйняли як сигнал до майбутньої інтервенції.
На думку низки аналітиків, навіть якщо японські регулювальники зроблять інтервенцію на фінансовому ринку, вона матиме короткостроковий ефект. Експерти вважають, що в результаті зростання курсу національної валюти, що продовжується, японським підприємствам доведеться переглянути прогнози прибутків у бік пониження.
Акції виробника цифрових камер Canon подорожчали на 0,86%, його конкурента Nikon Inc. - знизилися в ціні на 0,7%.
Котирування автомобілебудівного концерну Toyota Motor Corp. опустилися на 1,8%, Nissan Motor Co. - на 1,5%, Honda Motor Co. - на 0,9%. Акції Hino Motors Ltd. подешевшали на 3,5% після пониження аналітиками Deutsche Bank AG инвестрейтинга виробника вантажівок. Ринкова капіталізація виробника промислових роботів Fanuc Corp., який поставляє 75% своїй продукції за рубіж, зменшилася на 3,2%.
Виробник сталевих бункерів для зберігання Inaba Seisakusho додав в свій актив 3,5% після того, як компанія повідомила про зростання операційної прибутку за підсумками 2010-2011 фінансового року. Вартість паперів Resort Trust піднялася на 2,5% після підвищення аналітиками Daiwa Capital Markets оцінки акцій компанії.
За підсумками торгів 19 серпня 2011 р. індекс Nikkei знизився на 91,11 пункту (-1,04%) і склав 8628,12 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,25 ієн по відношенню до курсу попереднього торгівельного дня і досяг на закритті торгів 76,8 ієни/дол.