ua en ru

Фондові торги в Японії закрилися зниженням індексу Nikkei на 0,88%

Зниженням індексу Nikkei на 0,88% завершується тиждень фондових торгів в Японії. Драйверами низхідної тенденції після різкого зниження їх прогнозів по прибутку стали технологічні корпорації: Sony Corp., японський постачальник для Apple компанія Nitto Denko Corp. і виробник інтеграційних систем NTT Data Corp.

Виробник музичних плеєрів Walkman і ігрових консолей Playstation Sony Corp. став лідером падіння, втративши 11,1%. Тим самим компанія показала найгірший одноденний рух з жовтня 2008 р., скинувши при цьому близько 2,2 млрд дол. своєї ринкової вартості. Така динаміка викликана зниженням річного прогнозу з операційного прибутку на 26% у зв'язку з труднощами в секторі ТБ-продукції.

Позитивну динаміку показав зрісший на 6,2% Panasonic Corp. - це рекорд за останні 2,5 року після натхненних прогнозів щодо прибутку компанії. В цей час фондовий важковаговик оператор стільникового зв'язку SoftBank Corp. набрав 3,4% на хвилі рекордною за півріччя прибутку. Лідером за обсягами угод стали акції SoftBank серед першій секції Токійської біржі.

У трійці лідерів за підсумками торгової сесії 31 жовтня 2013 р. виявилися виробник промислового обладнання Sumitomo Heavy Industries Ltd, (+7,6%), харчової конгломерат Nippon Meat Packers Inc. (+6,3%) і вже згадуваний Panasonic Corp. (+6,2%).

Серед компаній, які завершили торговий день в "червоній" зоні, лідерами падіння стали Sony Corp. (-11,1%), японська хімічна компанія Mitsui Chemicals Inc. (-8,1%) і виробник цифрової друкарської техніки Ricoh Co. Ltd. (-6,7%).

За підсумками торгів 31 жовтня 2013 р. індекс Nikkei знизився на 126,37 пункту (-0,88%) і склав 14201,57 пункту, що на 37% вище відносно аналогічної дати минулого року. Загальна динаміка індексу за підсумками тижня склав +0,8%. Курс долара до ієни знизився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,41 ієни і склав на закритті фондових торгів 97,95 ієни/дол.