ua en ru

Фондові торги в Японії закрилися 8 лютого 2011 р. підвищенням індексу Nikkei на 0,41%

Фондові торги в Японії закрилися 8 лютого 2011 р. підвищенням індексу Nikkei на 0,41%. На ринку сьогодні продовжилося ралі, яке стартувало в перший день чергової торгового тижня, стимулом до чого послужили позитивні фінансові звіти японських компаній. На думку аналітиків, з підприємств, що вже встигли відзвітувати і входять у розрахункову базу індексу Nikkei 225, показники більшості перевищили або хоча б досягли рівнів консенсус-прогнозів. У зв'язку з цим трейдери виявляють підвищену активність, вкладаючись у ризиковані активи і провокуючи все більше зростання зведеного індикатора, повідомляє РБК.
Сприятливий інформаційний фон зумовив зростання котирувань провідних фінансових компаній Країни висхідного сонця. Так, до закриття торговельної площадки цінні папери найбільшого в країні за обсягом активів банку Mitsubishi UFJ додали в ціні більш ніж 2%, а другого за величиною Sumitomo Mitsui Financial - 2,34%. Акції фінансової корпорації Mizuho Financial закрилися в "плюсі" на 3,05%, а брокерських компаній Nomura Holdings і Daiwa Securities - на 0,96% і 0,23% відповідно.
Дуже успішно склалася торгова сесія для японського харчового гіганта Nippon Meat Packers, який, зокрема, займається переробкою м'яса. За підсумками торгів котирування компанії виросли на 6,6% завдяки дуже позитивному фінансового звіту. Зокрема, Nippon Meat порадувала ринок зростанням операційного прибутку за 9 місяців 2010-2011 фінансового року (завершилися 31 грудня 2010 р.), а також підвищенням прогнозу по прибутку на весь фінансовий рік.
Крім того, акції найбільшої японської рекламної групи Dentsu Inc. завершили торги в "плюсі" на 0,7% на тлі публікації компанією позитивного фінансового звіту. Так, рекламне агентство порадувало інвесторів зростанням продажів в січні 2011 р. на 10,7% проти січня 2010 р., що стало вже п'ятим підряд місяцем, коли продажі Dentsu йдуть вгору.
Також цілком успішно закрилася сесія для провідних японських експортерів. Зокрема, цінні папери світового лідера в галузі виробництва електроніки Sony Corp. закрилися в плюсі на 0,6%, а його конкурента Panasonic - на 1,94%. Зростали і котирування компанії Advantest Corp. (+0,3%), провідного виробника контрольного устаткування для напівпровідникової індустрії. З представників автоіндустрії варто відзначити впевнене зростання котирувань Honda Motor - на 1,42%, а Nissan Motor - на 0,46%.
За підсумками торгів 8 лютого 2011 р. індекс Nikkei підвищився на 43,94 пункту (+0,41%) і склав 10635,98 пункту. Курс долара до ієни практично не змінився по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 82,24 ієни/дол.