ua en ru

Фондові торги в Японії закрилися 23 серпня зниженням індексу Nikkei на 0,68%

Фондові торги в Японії закрилися 23 серпня 2010 р. зниженням індексу Nikkei на 0,68%. Сьогоднішнє пониження до рекордно низького за останніх 9 місяців рівня аналітики пов'язують з недавніми заявами Європейського центробанку про те, що організація може збільшити кредитування європейських компаній, що зазнають серйозні фінансові труднощі, повідомляє РБК. Гравці знов починають побоюватися уповільнення темпів відновлення Євросоюзу від боргової кризи.
На цьому фоні в мінусі закрилися акції провідних фінансових компаній Японії. Котирування найбільшого в країні представника банківського сектора Mitsubishi UFJ Financial Group знизилися на 0,24%, а його конкурента Sumitomo Mitsui Financial Group - на 0,1%.
Поступалися своїми позиціями і цінними паперами провідних японських експортерів. Котирування найбільшого в світі виробника фототехніки компанії Canon Inc. на закритті торгового майданчика опустилися на 1,38%, а виробника електроніки Sharp Corp., для якого європейський ринок є найбільшим після японського, - на 2,46%. Не залишилися в стороні від загальної корекції акції решти виробників електроніки: котирування Sony Corp. і Fuji Electric Holdings впали на 1,54% і 5,41% відповідно, а акції виробника мікрочіпів Advantest Corp. подешевшали на 2,09%.
Опустилися на закритті торгів котирування одного з найбільших в світі автомобілебудівних концернів Honda Motor Со (-0,53%), що реалізовує до 84% продукції за кордоном. Також втратили в ціні акції його конкурентів - Toyota Motor Corp. (-0,63%) і Nissan Motor Со. (-0,61%).
У "червоному секторі" закрилася торгова сесія для провідних торгових компаній Японії. Котирування Kawasaki Kisen Kaisha опустилися на 0,59%, а судноплавного транспортного підприємства Nippon Yusen - на 0,29%.
Цінні папери японської фармацевтичної компанії Ube Industries Ltd. подешевшали на 3,6% після того, як аналітики з Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. понизили рейтинг інвестиційної привабливості компанії.
За підсумками торгів 23 серпня 2010 р. індекс Nikkei 225 знизився на 62,69 пункту (-0,68%) - до 9116,69 пункту. Курс долара до ієни виріс на 0,06 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 85,37 ієни/дол.