ua en ru

Фондові торги в Японії 7 вересня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 2,01%

Фондові торги в Японії 7 вересня 2011 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 2,01% на тлі технічного відскоку після втрат в ході попередньої торгової сесії, коли індекс знизився майже на 2%. Ринок відіграє втрати попередніх торгових днів, відзначають аналітики, хоча напруженість у зв'язку з ситуацією в Європі все ще відчувається. Не дає спокою інвесторам і розвиток подій в США, де великий ризик початку чергового витка рецесії в економіці, незважаючи на те, що опубліковані напередодні макроекономічні дані виявилися кращими за прогнози аналітиків (індекс ділової активності у сфері послуг несподівано виріс в серпні 2011 р.).
"Це короткочасний тренд (до підвищення індексу Nikkei), і він може змінитися спадом до відмітки в 8227 пунктів, якщо світові ринки продовжать зниження", - повідомили аналітики Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.
Відзначимо, що американські біржі завершили торгову сесію зниженням провідних індексів на 0,3-0,9%.
Достатньо вдало склалися торги для японських експортерів, які виграли на тлі ослаблення ієни: цінні папери автовиробника Toyota Motor подорожчали на 3,35%, Honda Motor - на 1,92%, виробника електроніки Sony - на 3,3%.
У складі індексу Nikkei більшість компаній наголосилися зростанням котирувань. Значним зростанням вартості акцій характеризуються такі компанії, як виробник електроніки Advantest (+4,6%), виробник шин Bridgestone (+3,45%), виробник комп'ютерів Casio Computer (+3,24%), виробник автомобілів Fuji Heavy (+4,56%).
За підсумками торгів 7 вересня 2011 р. індекс Nikkei підвищився на 172,84 пункту (+2,01%) і склав 8763,41 пункту. Курс долара до ієни виріс на 1,47 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 77,27 ієни/дол.