ua en ru

Фондові торги в Японії 5 січня закрилися зниженням індексу Nikkei на 0,17%

Фондові торги в Японії завершилися 5 січня 2011 р. зниженням індексу Nikkei на 0,17%. Інвестори проявляють стриманість напередодні виходу даних по ринку праці США 7 січня ц.р. У той же час позитивну динаміку демонстрували котирування японських компаній-експортерів (включаючи автовиробників Toyota і Mazda, виробника електроніки Toshiba) на тлі сприятливої макроекономічної статистики США, Європи та КНР, передає РБК.
У "червоній" зоні опинилися папери японського банківського сектора.Котирування найбільшої японської банківської групи Mitsubishi UFJ Financial Group просіли на 1,4%. Вартість акцій Mizuho Financial Group знизилася на 0,64%.
Папери оператора одного з самих відвідуваних в Японії інтернет-порталів - Yahoo Japan Corp. втратили в ціні 4,7%, після того як американський банк Goldman Sachs Group порекомендував продавати акції цієї компанії.
Папери найбільшого автовиробника Toyota Motor додали 0,9%. Акції Mazda виросли в ціні на 2,54%. У грудні 2010 р. Mazda Motor оголосила, що має намір майже подвоїти щорічний обсяг виробництва автомобілів, довівши його до 2 млн машин протягом наступних п'яти років.
Відчутне зростання (+2,45%) також продемонстрували котирування виробника електроніки Toshiba на тлі інформації про те, що належить їй американська компанія Westinghouse Electric Co виграла конкурс на будівництво в Китаї чотирьох ядерних реакторів, обійшовши французький концерн Areva SA.
За підсумками торгів 5 січня 2010 р. індекс Nikkei 225 знизився на 17,33 пункту (-0,17%) - до 10380,80 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,12 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня (4 січня 2011 р.) і склав на закритті торгів 82,28 ієни/дол.