ua en ru

Фондові торги в Японії 31 жовтня закрилися зниженням індексу Nikkei на 1,2%

Фондові торги в Японії 31 жовтня 2013 р. закрилися зниженням індексу Nikkei на 1,2%, приводом для чого переважно стали корпоративні новини.

Підсумки засідання Центробанку Японії під керівництвом Харухіко Куроди не стали сюрпризом для інвесторів. Центробанк залишив ключову облікову ставку на рівні 0,0-0,1% і ухвалив рішення залишити монетарну політику без змін. Підтвердивши основні лінії монетарної політики, Центробанк повідомив, що щорічно купуватиме держоблігації на 60-70 трлн ієн (610-712 млрд дол.). Відзначимо, що монетарна політики японського Центробанку направлена на досягнення цільового показника інфляції на рівні 2%. Деякі аналітики схилялися до того, що у разі потреби Центробанк Японії може розширити програму скупки держоблігацій.

Дещо розладнали інвесторів корпоративні новини. Так, котирування японського виробника електроніки Toshiba Corp. просіли на 5,2%. Небагато чим раніше аналітики виразили побоювання щодо того, що компанія в справі отримання прибутку дуже покладається на мікросхеми пам'яті Nand як на основний драйвер своїх доходів.

За підсумками торгів 31 жовтня 2013 р. індекс Nikkei знизився на 1,2% і склав 14327,94 пункту. Курс долара до ієни виріс по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,04 ієн і склав на закритті фондових торгів 98,23 ієни/дол.