ua en ru

Фондові торги в Японії 3 червня 2011 р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,7%

Фондові торги в Японії 3 червня 2011 р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,7% напередодні публікації даних про рівень безробіття в США за травень 2011 р., який може посилити побоювання навколо уповільнення відновлення найбільшої в світі економіки, передає РБК. Аналітики прогнозують, що число робочих місць у несільськогосподарському секторі США виросло на 150 тис. у минулому місяці.
У мінусі завершили торги папери банківського сектора після заяви генерального секретаря кабінету міністрів Японії Юкіо Едано, який зазначив, що "люди не підтримають" фінансування компанії-оператора аварійної АЕС "Фукусіма-1" Tokyo Electric Power (TEPCO) за рахунок коштів платників податків, якщо тільки банки не спишуть частину боргів, зроблених до 11 березня ц.р., коли в країні стався землетрус. Папери Mitsubishi UFJ Financial Group подешевшали на 0,8%, Sumitomo Mitsui Financial Group - на 0,7%, Mizuho Financial Group - на 1,6%, TEPCO - на 6,2%.
Ринкова капіталізація одного з найбільших залізничних операторів Японії - Tokyu Corp. - зменшилася на 3,4%, після того як аналітики Mitsubishi UFJ Morgan Stanley знизили оцінку паперів компанії до рівня "нейтральний" у зв'язку з очікуваним зростанням збитків від готельного сегменту бізнесу корпорації на тлі слабкого попиту після березневих природних катаклізмів.
Акції провідних експортерів країни знизилися в ціні на тлі занепокоєння навколо можливого уповільнення економічного зростання в США. Котирування третього за величиною автомобілебудівного концерну Nissan Motor Co. відступили на 1%, корпорації Nikon - 2,2%, після того як аналітики Deutsche Bank AG знизили оцінку паперів одного з провідних виробників цифрових камер в Японії до "тримати".
Ринкова капіталізація найбільшого в країні експортера нафти Inpex Corp. зменшилася на 3,8%, після того як влада Судовской Аравії повідомили про готовність ОПЕК підвищити квоти на видобуток "чорного золота", щоб задовольнити зростаючий попит.
За підсумками торгів 3 червня 2011 р. індекс Nikkei опустився на 63,33 пункту (-0,7%) і склав 9492,21 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,11 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 80,73 ієни/дол.