ua en ru

Фондові торги в Японії 3 квітня 2012 р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,59%

Фондові торги в Японії 3 квітня завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,59%. Незважаючи на початковий оптимізм інвесторів, пов'язаний зі сприятливими макроекономічними даними з США, зміцнення ієни по відношенню до долара перемістило більшість японських котирувань в червону зону.

Зокрема, за час сесії курс долара до ієни впав до найнижчого рівня за останні три тижні - 81,56 ієни/дол., перш ніж інсталюватись на більш високої планки. Дана тенденція негативно позначилася на котируваннях більшості японських експортерів.

Найбільш помітно від зміцнення ієни постраждали виробники електроніки. Котирування Panasonic опустилися на 2,2%, а його конкурентів Toshiba і Kyocera - на 1,1%. Акції виробників цифрових камер Canon і Nikon також подешевшали - на 0,4% і 0,1% відповідно.

В "мінусі" на тлі негативної динаміки валютної завершилися торги і для фінансового сектора. Акції банку Mizuho впали в ціні на 2,9%, а його конкурентів Mitsubishi UFJ і Sumitomo Mitsui - на 1,9% і 1,4% відповідно.

Нафтовидобувні компанії Країни висхідного сонця за підсумками сесії також відзначилися скороченням ринкової капіталізації. Папери JX Holdings подешевшали на 1,2%, а Inpex і Japan Petroleum Exploration - на 0,9% і 0,4% відповідно.

За підсумками торгів 3 квітня 2012 р. індекс Nikkei знизився на 0,59% і склав 10050,39 пункту. Курс долара до ієни знизився на 1,01 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 82,02 ієни/дол.

Нагадаємо, фондові торги в США 2 березня завершилися підвищенням провідних індексів.