ua en ru

Фондові торги в Японії 27 червня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 2,96%

Фондові торги в Японії 27 червня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 2,96%, після того як американські ринки завершили торгову сесію упевненим плюсом на тлі слабких макроекономічних даних, розвіявши побоювання інвесторів щодо подальшої політики Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Раніше глава ФРС Бен Бернаке заявив, що Центробанк має намір почати скорочення політики "кількісного пом'якшення" вже в поточному році і домогтися повного її згортання в році майбутньому. Однак, згідно з останніми даними щодо ВВП США, згортання стимулюючих заходів дещо передчасно.

Так, за остаточними даними, ВВП США в I кварталі 2013 р. в порівнянні з попереднім зріс на 1,8% в перерахунку на річні темпи (annual rate), хоча аналітики чекали зростання на 2,4%. Це третя, підсумкова оцінка американського ВВП від Бюро економічного аналізу при Міністерстві торгівлі США. У порівнянні з попередньою оцінкою зростання ВВП переглянутий у меншу сторону на 0,6 процентного пункту - з 2,4%. Негативному перегляду піддалися практично всі ключові компоненти ВВП.

Настільки сприятливі дані забезпечили високу стабільність торгової сесії,, протягом якої провідний індекс Nikkei жодного разу не залишив "зеленого" поля і демонстрував здебільшого висхідну динаміку.

На цьому тлі провідні японські експортери торгувалися з "зеленій" зоні. Так, котирування виробника фототехніки Canon Inc., Що одержує 79% своїх доходів за кордоном, піднялися на 1,1%, його конкурента Fujifilm Holdings - на 1,97%, а Panasonic Corporation і Konica Minolta - на 0,8% і 1, 24% відповідно.

Великі автовиробники також продемонстрували позитивну динаміку. Ринкова капіталізація японської Toyota Motor зросла на 3,5%, котирування Mazda Motor піднялися на 2,8%, а цінні папери Honda Motor Co. подорожчали на 3,2%.

Котирування кредитних установ на загальному сприятливому фоні також відзначилися зростанням. Акції Sumitomo Mitsui подорожчали на 3,03%, цінні папери Mizuho Financial Group зросли в ціні на 2,07%, а котирування Minato Bank піднялися на 3,82%.

За підсумками торгів 27 червня 2013 індекс Nikkei підвищився на 2,96% і склав 13213,55 пункту. Курс долара до ієни підвищився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,08 ієни і складав на закритті фондових торгів у Токіо 97,81 ієни/дол.