ua en ru

Фондові торги в Японії 23 серпня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,18%

Фондові торги в Японії 23 серпня 2011 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,18%. Услід за ринками акцій США позитив поширився і на Країну сонця, що сходить, за рахунок оптимістичного настрою інвесторів, які чекають макроекономічних новин ближче до кінця тижня.
Зокрема, увага інвесторів була зосереджена на виступі глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, який відбудеться 26 серпня 2011 р. Ринок чекає від ФРС конкретних кроків і подальших заходів по стимулюванню економіки, не дивлячись на те, що американський Центробанк на початку місяця пообіцяв утримувати мінімальну облікову ставку на протязі як мінімум двох років.
Більшість японських банків відреагували на оптимістичні новини зростанням котирувань. Акції Sumitomo Mitsui подорожчали на 1,5%, тоді як його конкурент Mizuho наголосився менш значним підвищенням цін на папери - на 0,9%.
Також в зеленій зоні закрилися і деякі японські експортери. Побоювання інвесторів з приводу зміцнення ієни помалу відступають, що робить позитивний вплив на виробників автомобілів і електроніки. Зокрема, інтенсивним зростанням наголосився автомобілебудівний концерн Mitsubishi Motors - його акції піднялися в ціні на 3,3%, тоді як папери його конкурентів Nissan Motor і Toyota Motor подорожчали на 2,1% і 1,9% відповідно.
Найсприятливіше серед експортерів сесія склалася для виробників цифрових камер. Котирування компанії Nikon до закриття торгів піднялися на 4,2%, а його основного конкурента Canon - на 3,3%.
За підсумками торгів 23 серпня 2011 р. індекс Nikkei піднявся на 101,86 пункту (+1,18%) і склав 8729,99 пункту. Курс долара до ієни по відношенню до курсу попереднього торгівельного практично не змінився і склав на закритті торгів 76,8 ієны/дол.