ua en ru

Фондові торги в США закрилися 29 листопада зниженням провідних індексів

Фондові торги в США закрилися 29 листопада 2010 р. зниженням провідних індексів. Рішення Євросоюзу за підтримки МВФ 28 листопада ц.р. схвалити пакет фінансової допомоги Ірландії для стабілізації банківського сектору країни не знайшло підтримки з боку учасників ринку. Навпаки, трейдери все більше побоюються, що в черзі за "допомогою" по боротьбі з борговою кризою вже стоять Іспанія і Португалія, а офіційне звернення властями цих країн за допомогою до ЄС і МВФ - всього лише питання часу, передає РБК.
Не дуже вдало завершилася перша сесія торгового тижня для одного з найбільших у світі операторів кредитних карт - американської Visa Inc. Котирування компанії впали на 1,7% до закінчення сесії, що стало наслідком песимістичного прогнозу аналітиків з Sanford C. Bernstein & Co., які очікують скорочення ринкової частки Visa в найближчому майбутньому.
Також не склалася сесія і для власника мережі кав'ярень по всьому світу Starbucks Corp., Акції якого подешевшали до закриття торговельних майданчиків на 1,12%. Ринок без ентузіазму сприйняв повідомлення про те, що Starbucks має намір припинити своє багаторічне стратегічне співробітництво з другим за величиною в світі виробником продуктів харчування Kraft Foods через постійні порушенння останнім умов угоди, датованого ще 1998 р. Втім, і для Kraft Foods торги також завершилися в мінусі: акції компанії подешевшали на 0,4%.
В "червоному" секторі закрилися торгові майданчики для цінних паперів американського виробника комп'ютерної техніки та комплектуючих Hewlett-Packard (НР). Акції компанії подешевшали на 1,4% до закінчення сесії на тлі ринкових спекуляцій про те, що акціонери НР вимагають від керівництва розкрити повну інформацію про відставку колишнього виконавчого директора Марка Харда.
Незважаючи на досить похмурий інформаційний фон з Європи, банківському сектору вдалося завершити торгову сесію в плюсі. Так, котирування банку Wells Fargo & Co. в закриття торговельних майданчиків підвищилися більш ніж на 2%, чому посприяв прогноз аналітиків RBC Capital Markets, згідно з яким Wells Fargo може стати першою кредитною організацією, якій американські фінансові регулятори дозволять збільшити розмір виплат по дивідендах у 2011р. Також додали в ціні акції найбільшого в США Bank of America (+1,7%) і банків JPMorgan Chase (+1,1%) і Morgan Stanley (+0,9%).
Зміцнили свої позиції до кінця торгів цінні папери американських гірників за рахунок підвищення цін на промислові метали. Котирування алюмінієвого гіганта Alcoa і мідьовидобувної Freeport McMoRan підвищилися на 0,91% і 3,45% відповідно, а найбільших у США сталеливарних компаній USSteel і AK Steel - на 1,16% і 1%.
За підсумками торгів 29 листопада індекс Dow Jones знизився на 39,51 пункту (-0,36%) - до 11052,50 пункту, індекс S & P знизився на 1,64 пункту (-0,14%) - до 1187,76 пункту, а індекс Nasdaq опустився на 9,34 пункту (-0,37%) - до 2525,22 пункту.