ua en ru

Фондові торги в США закрилися 27 грудня 2010 р. переважним зростанням провідних індексів

Фондові торги в США закрилися 27 грудня 2010 р. переважним зростанням провідних індексів. Незважаючи на малоприємні новини з Китаю, де ЦБ країни підвищив рівень базової облікової ставки на 0,25% - до 5,81%, до закриття торговельних майданчиків більшість втрат все ж таки вдалося відіграти. Сприяє цьому загальний оптимістичний настрій серед гравців. Експерти вважають, що економіка США демонструє зростання, на що відповідно відповідає і фондовий ринок, повідомляє РБК.
Зростанню сприяють також успіхи окремих компаній, особливо тих, які в розпал кризи зверталися за допомогою до федерального уряду. Одна з них - страхова група American International Group Inc. (AIG) - напередодні привернула ряд кредитів у загальній складності на 4,3 млрд дол, що послужить AIG кроком до здобуття незалежності від влади та повернення вкладених Вашингтоном коштів. Трейдери вельми жваво сприйняли цю новину, в результаті чого котирування AIG виросли на 9,3%. Відзначимо, що адміністративним агентом в кредитних угодах AIG виступив американський банк JPMorgan Chase Bank.
Втім і для JPMorgan сесія пройшла в позитивній зоні, як і для більшості інших представників фінансового сектора Нового світу. Акції JPMorgan закрилися в плюсі на 1,4%, а фінансової корпорації Citigroup Inc. - На 1,92%. Подорожчали також папери найбільшого в США Bank of America Corp. (+1,61%), А також банків Morgan Stanley (+0,4%), Wells Fargo & Co. (+0,7%) І U.S. Bancorp (+0,37%).
У позитивній траєкторії по ходу сесії рухалися котирування найбільшого в світі виробника мережевого устаткування - Cisco Systems. За підсумками торгів акції компанії додали в ціні 2,4%, що стало реакцією трейдерів на оптимістичний прогноз Cisco Systems з продажу та виплаті дивідендів.
У той же час не склалися торги для американських автовиробників. Для трейдерів не стала приємною новина про те, що китайська влада вирішила боротися з пробками, обмеживши щорічну квоту на реєстрацію автомобілів. Так, на 2011 р. можлива постановка на облік лише 240 тис. транспортних засобів, що втричі менше кількості автомашин, зареєстрованих у 2010 р. На цьому тлі котирування нещодавно провів IPO General Motors знизилися на 0,6%.
Одним з аутсайдерів минулих торгів опинилася компанія H & R Block Inc., що надає послуги з оформлення податкових декларацій. Ринок без оптимізму відреагував на рішення американського фінансового регулятора накласти обмеження на послуги компанії і папери H & R Block просіли в ціні на 7% за підсумками сесії.
За підсумками торгів 27 грудня індекс Dow Jones знизився на 18,46 пункту (-0,16%) - до 11555,00 пункту, індекс S & P підвищився на 0,77 пункту (+0,06%) - до 1257,54 пункту, а індекс Nasdaq піднявся на 1,67 пункту (+0,06%) - до 2667,27 пункту.