ua en ru

Фондові торги в США закрилися 23 серпня зниженням провідних індикаторів

Фондові торги в США закрилися 23 серпня 2010 р. зниженням провідних індикаторів. У відсутність статданих з економіки США увага учасників ринку звернена до корпоративних новин з американського ринку, повідомляє РБК. В той же час, інвесторів все частіше починає хвилювати питання про можливість повернення національної економіки до рецесії, що викликає побоювання серед гравців.
Не дуже вдало склалася торгова сесія для банківського сектора. Котирування банків Morgan Stanley і J.P. Morgan Chase & Co. опустилися на 0,77% і 0,70% відповідно. Дешевшали і цінні папери Wells Fargo & Co. і Goldman Sachs Group на 1,5% і 1,01% відповідно, а оператора кредитних карт American Express Co. - на 1,37%.
Негативну динаміку продемонстрували папери гірничодобувних компаній на тлі падіння цін на золото і промислові метали. Котирування алюмінієвого гіганта Alcoa Inc. і компанії з видобутку міді Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. впали на 1,89% і 1,42% відповідно, а сталеливарних U.S. Steel Corp. і AK Steel - на 3,04% і 3,34% відповідно. Поступилися своїми позиціями і паперами компаній золотої підгалузі: котирування Newmont Mining Corp. і Barrick Gold Corp. впали на 0,76% і 1,11%.
Серед корпоративних новин варто відзначити спробу американського виробника комп'ютерної техніки Hewlett-Packard (HP) "перебити" ціну, запропоновану своїм конкурентом Dell Inc. за виробника систем і програмного забезпечення для зберігання даних і управління інформацією 3Par Inc. Напередодні НР запропонував за 3Par 1,6 млрд дол. проти пропозиції Dell в 1,15 млрд дол., внаслідок чого акції Hewlett-Packard закрилися в мінусі на 2,03%, а Dell - на 1,08%. В той же час, для 3Par сесія склалася успішніше - папери компанії злетіли в ціні більш ніж на 44,5%.
Крім того, за повідомленнями британських ЗМІ найбільший в США виробник готових супів Campbell Soup Co. найближчим часом може зробити пропозицію про покупку британської компанії United Biscuits, що належить приватним інвестиційним фондам PAI Partners і Blackstone Group LP, за 2,3 млрд дол. На цьому фоні котирування Campbell підвищилися на 0,71%.
Не перестають демонструвати зростання цінні папери канадського виробника добрив Potash Corp. (+0,71%), розміщені на американських торгових майданчиках. Напередодні компанія опублікувала рекомендації акціонерам щодо пропозиції британо-австралійского гірничодобувного гіганта ВНР Billiton викупити у них папери Potash за 130 дол./акція. Серед іншого, Potash як і раніше не рекомендує продавати свої акції компанії, а також натякає на можливість появи третіх сторін, які допоможуть уникнути недружнього поглинання з боку ВНР Billiton.
За підсумками торгів 23 серпня індекс Dow Jones знизився на 39,21 пункту (-0,38%) - до 10174,41 пункту, індекс S&P - на 4,33 пункту (-0,40%) - до 1067,36 пункту, а індекс Nasdaq - на 20,13 пункту (-0,92%) - до 2159,63 пункту.