ua en ru

Фондові торги в США сьогодні відкрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 6 червня ц.р. відкрилися пониженням провідних індексів другу сесію поспіль - попередню торговельну сесію американські індекси завершили на негативній території після виходу даних Міністерства праці США, що розчарували експертів, повідомляє РБК.
Крім того, і зовнішній фон торгів сьогодні, швидше, негативний. Так, європейські фондові біржі відкрилися незначною зміною провідних індексів з тенденцією до зниження, японський Nikkei знизився на 0,9%.
У відсутність публікації статистичних даних трейдери стежать за корпоративними новинами. У зв'язку з цим в центрі уваги інвесторів сьогодні опинилися високотехнологічна компанія Apple, засновник і глава якої Стів Джобс виступить пізніше сьогодні, і інтернет-гігант Google. Що стосується Apple, то учасники ринку чекають багато чого від виступу Джобса, який кілька місяців був на лікарняному. Експерти відзначають, що Apple може чекати новий виток стрімкого зростання і чекають підтвердження цим прогнозам. На відкритті торгів акції компанії Apple, що входить у розрахункову базу індексу Nasdaq, піднялися в ціні на 0,72%.
Котирування Google також відкрили торги на позитивній території, піднявшись на 0,47%. Зазначимо, що днями була здійснена масована атака хакера на поштовий сервіс Google - за заявами компанії, вона проводилася з території Китаю. У китайських ЗМІ сьогодні пролунали заяви про те, що компанія стала "інструментом політики в руках американської влади, що очорняє репутацію КНР".
Певний вплив на хід торгів можуть надавати і заяви президента Федерального резервного банку Філадельфії Чарльза Плоссера, що повідомив, що здатність Федеральної резервної системи (ФРС) США підтримувати стабільність цін викликає сумніви, про що свідчать настрої в американському суспільстві, які в минулому році коливалися від побоювань ризику дефляції до побоювань ризику інфляції. Тим часом саме довіра до дій ФРС, на думку Плоссера, є ключовим моментом, якщо ЦБ США хоче завершити програму "кількісного пом'якшення" без ризику розгону інфляції або зниження темпів відновлення економіки.
Нафта, яка дешевшає надає знижувальний тиск на акції нафтогазових компаній Chevron, ExxonMobil, ConocoPhilips. Їх котирування опустилися на відкритті торгів на 0,53%, 0,38% і 0,66% відповідно. Зниженню нафтових котирувань сприяють також побоювання ослаблення попиту на енергоносії і що зберігається невизначеність щодо подальших поставок нафти з країн ОПЕК.
Станом на 16:56 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 31,29 пункту (мінус 0,26%) - до 12112,78 пункту, індекс S & P опустився на 4,84 пункту (мінус 0,37%) - до 1295 , 12 пункту, а індекс Nasdaq - на 0,39 пункту (мінус 0,01%) - до 2732,04 пункту.