ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 27 грудня ц.р. зниженням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 27 грудня 2010 р. зниженням провідних індикаторів, передає РБК. У перші години торгової сесії на ринку спостерігається слабка волатильність, - активність трейдерів залишається на низькому рівні у відсутності будь-яких даних по американській економіці. Разом з тим, негативно на гравців впливає недавнє рішення Народного банку Китаю (Центробанк) підвищити рівень базової облікової ставки на 0,25% - до 5,81%. Також свій вплив чинить і негода, що розігралася по всьому східному узбережжю США, в результаті чого низка аеропортів виявилася закритою, сотні рейсів перенесено або скасовано, а десятки тисяч пасажирів змушені цілодобово чекати вильоту.
У мінусі сьогодні відкрилися акції провідних американських автовиробників. Почасти цьому стало недавнє рішення китайської влади обмежити реєстрацію автомобілів у рамках боротьби з транспортними заторами. Зокрема, ліміт на 2011 р. передбачає постановку на облік лише 240 тис. транспортних засобів, що втричі менше кількості автомашин, зареєстрованих у 2010р. У результаті котирування Ford знижуються на 0,7%, а General Motors - на 1,5%.
Зниження цін на метали негативно позначається на динаміці котирувань гірничодобувних компаній США. Так, котирування найбільшого в США виробника алюмінію Alcoa Inc. в перші години торгів знижуються на 1,24%, а мідьовидобувної компанії Freeport-McMoRan Copper & Gold - на 0,4%. Не вдався початок торгів для найбільших американських сталеливарників USSteel Corp. і AK Steel Holding, чиї акції втрачають в ціні 1,5% і 1,15%, а золотошукачів Newmont Mining і Barrick Gold - 0,6% і 0,7% відповідно.
Істотне зниження спостерігається сьогодні по акціях компанії H & R Block Inc., Яка надає послуги з оформлення податкових декларацій. Котирування H & R Block звалилися майже на 9% після обмежень, накладених американським фінансовим регулятором на послуги компанії.
Більш успішно стартувала торгова сесія для цінних паперів американських банків. Акції найбільшого в США Bank of America Corp. та фінансової корпорації Citigroup Inc. у перші години роботи торгових майданчиків додали в ціні 1,99% і 0,64% відповідно. У позитивній траєкторії рухаються котирування банків Morgan Stanley і JPMorgan Chase, підвищуючись на 0,2% і 0,86%, а Wells Fargo & Co. і Goldman Sachs - на 0,55% і 0,8%. Цінні папери оператора кредитних карт Visa дорожчають на 1,24%.
Також в "зеленому" коридорі відкрилися торги акціями найбільшого в світі виробника мережевого устаткування - Cisco Systems. Трейдери з оптимізмом оцінили зростання попиту на продукцію компанії, а також позитивний прогноз Cisco Systems з продажу та виплаті дивідендів, в результаті чого акції компанії додали 1,1%.
Станом на 17:10 за київським часом індекс "блакитних фішок" Dow Jones опустився на 47,18 пункту (-0,41%) - до 11526,30 пункту, індекс "широкого ринку" S & P знизився на 3,94 пункту (- 0,31%) - до 1252,83 пункту, а високотехнологічний індекс Nasdaq - на 18,67 пункту (-0,70%) - до 2646,93 пункту.