ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 22 жовтня підвищенням більшості індексів напередодні саміту G20

Фондові торги в США 22 жовтня 2010 р. відкрилися підвищенням більшості індексів. У відсутність макроекономічних новин інвестори звернули увагу на фінансові звіти компаній (сезон корпоративної звітності в розпалі). Крім того, гравці фондового ринку стежать за самітом "великої двадцятки", який повинен стартувати в Південній Кореї. Очікується, що міністри фінансів обговорять низку різних питань, включаючи врегулювання валютних спорів, усунення торговельного та економічного дисбалансу, передає РБК.

У центрі уваги інвесторів у зв'язку з корпоративними новинами опинився енергетичний сектор. Сьогодні відзвітувала одна з найбільших в світі нафтосервісних компаній - Schlumberger. Чистий прибуток, доступний для розподілу серед акціонерів компанії, в III кварталі 2010 р. зріс більш, ніж у два рази - до 1,73 млрд дол. в порівнянні з 787 млн дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. Звіт перевершив прогнози аналітиків і котирування компанії виросли на 4,2% на відкритті торгів.

На цьому тлі ростуть котирування і інших компаній сектору, включаючи нафтосервісну Halliburton (+2,3%), нафтогазові Chevron (+0,5%), ConocoPhillips (+1,1%) і ExxonMobil (+0,3%).

Тим часом, невдало відкрилися торги для американського оператора кредитних карт American Express Co. Раніше компанія представила фінансовий звіт, який був сприйнятий ринком з деяким песимізмом і котирування компанії продемонстрували спадну динаміку (-2,38%). У той же час акції американської SanDisk Corp., що входить до розрахункової бази індексу Nasdaq, на тлі представленого раніше фінансового звіту подорожчали на 2,6%.

Певний інтерес інвесторів викликала новина про те, що американська машинобудівна корпорація Caterpillar домовилася про придбання німецької MWM Holding GmbH у британської інвестиційної 3i за 810 млн дол. Вся сума буде виплачена готівкою. MWM (Motoren-Werke Mannheim), штаб-кавартіра якої знаходиться в німецькому г.Мангейме - один зі світових лідерів у виробництві дизельних і газових двигунів з більш, ніж віковою історією. Після закінчення операції MWM стане структурною одиницею Caterpillar's Electric Power Division (EPD), що оперує у понад 50 країнах світу. Акції Caterpillar подешевшали на 0,7%.

Відзначимо, що фондовий ринок відіграв також звіт американської промислової і аерокосмічної компанії Honeywell International Inc. Чистий прибуток компанії, яка припадає на частку акціонерів, за III квартал 2010 р. скоротився на 18% - до 499 млн дол. в порівнянні з 608 млн дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. На цьому тлі акції компанії подешевшали на 1,4%.

Станом на 17:54 мкс індекс Dow Jones знизився на 11,58 пункту (-0,1%) - до 11134,31 пункту, при цьому індекс S & P підвищився на 1,04 пункту (+0,09%) - до 1181 , 28 пункту, індекс Nasdaq підвищився на 6,58 пункту (+0,24%) - до 2465,29 пункту.