ua en ru

Фондові торги в США 9 грудня відкрилися підвищенням провідних індексів на тлі макроекономічних новин

Фондові торги в США 9 грудня 2010 р. відкрилися підвищенням провідних індексів на тлі макроекономічних новин. Оптимістичний настрій інвесторам задали дані Міністерства праці США, що повідомив, що число первинних вимог щодо виплати допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 4 грудня 2010 р., в порівнянні з аналогічним показником попереднього тижня знизилося до 421 тис. Аналітики чекали, що цей показник складе 425 тис., повідомляє РБК.

Крім того, позитивно на настрій гравців фондового ринку вплинули останні новини з Японії та Австралії. Перш за все, порадували дані по ВВП Японії, які перевершили попередні прогнози уряду країни. ВВП Японії в III кварталі 2010 р., за остаточними даними, зріс на 1,1% порівняно з II кварталом ц.р., про це повідомив Інститут економічних і соціальних досліджень уряду. У річному численні зростання цього показника склало 4,5%.

Надихнуло гравців фондового ринку і те, що економічне зростання Австралії дозволило створити більше робочих місць у країні, ніж очікували аналітики (у листопаді ц.р. їх стало більше на 54,6 тис.).

На інформаційний фон першими відреагували американські кредитні організації, включаючи Bank of America (+2,6%), Citigroup (+1,2%), JPMorgan Chase (+1,4%) і Wells Fargo (+0,82%).

На відкритті торгів на 1,2% подорожчали акції світового перевізника цінних вантажів і кореспонденції United Parcel Service (UPS). Раніше американська компанія повідомила, що планує підвищити дивіденди і почати програму викупу власних акцій.

У зв'язку з корпоративними новинами слід виділити ще ряд компаній. Зокрема, сьогодні свій фінансовий звіт представила Brown-Forman Corp. (Виробник віскі марки Jack Daniel's). Компанія повідомила, що обсяг продажів за II квартал склав 906 млн дол., підвищившись на 1% порівняно з аналогічним показників роком раніше. На тлі опублікованого фінансового звіту, що перевершив очікування аналітиків, акції компанії подорожчали на 0,78%. Крім того, гравці фондового ринку очікують, що свій фінансовий звіт представить сьогодні National Semiconductor (виробник інтегральних мікросхем). Напередодні публікації фінансових показників, котирування компанії виросли на 1,42%.

Станом на 17:05 індекс Dow Jones підвищився на 7,15 пункту (+0,06%) - до 11379,63 пункту, індекс S & P - на 4,75 пункту (+0,38%) - до 1232,94 пункту , індекс Nasdaq - на 10,60 пункту (+0,40%) - до 2619,30 пункту.