ua en ru

Фондові торги в США 8 липня завершилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 8 липня 2013 р. завершилися зростанням провідних індексів, що стало результатом позитивних очікувань інвесторів щодо відкриття чергового сезону корпоративної звітності компаній.

Так, вже після завершення торгів відзвітував найбільший в світі виробник алюмінію Alcoa, ставши першою компанією, що опублікувала результати своєї діяльності за II квартал ц.р. Напередодні звіту і на момент завершення торгової сесії котирування Alcoa піднялися на 1,4%.

Пізніше на цьому тижні результати своєї діяльності належить опублікувати низці компаній, включаючи американську корпорацію, що працює в сфері громадського харчування, Yum! Brands, фінансовий конгломерат JPMorgan і фінансову компанію Wells Fargo. У світлі прийдешньої звітності котирування всіх трьох компаній закрили торгову сесію плюсом, додавши більше 1%.

На тлі недавньої катастрофи в аеропорту Сан-Франциско, де зазнав аварії і загорівся пасажирський літак Boeing-777, котирування авіакомпанії Asiana Airlines на торгах у Південній Кореї просіли майже на 6%. Подію, проте, практично не позначилося на цінних паперах американського виробника авіатехніки Boeing: на закритті торгів його котирування піднялися на 0,2%.

Котирування дісконтовой Priceline виросли на 3,9% після того, як аналітики Morgan Stanley підвищили оцінку паперів компанії. Ринкова капіталізація виробника чипів Intel знизився на 3,6%, так як аналітики Evercore, навпаки, знизили оцінку.

За підсумками торгової сесії індекс Dow Jones підвищився на 88,85 пункту (+0,59%) - до 15224,69 пункту, індекс S&P - на 8,57 пункту (+0,53%) - до 1640,46 пункту, індекс Nasdaq - на 5,45 пункту (+0,16%) - до 3484,83 пункту.