ua en ru

Фондові торги в США 4 серпня відкрилися підвищенням індексів після даних ADP по зайнятості в приватному секторі країни

Фондові торги в США 4 серпня 2010 р. відкрилися підвищенням провідних індексів після даних, представлених рекрутинговою компанією Automatic Data Processing (ADP) Inc., по зайнятості в приватному секторі країни в липні, повідомляє РБК. Згідно звіту ADP, показник виріс на 42 тис. Таким чином, зростання зайнятості в приватному секторі США фіксується вже шостий місяць поспіль. Представлені дані вселили інвесторам упевненість в темпах відновлення американської економіки і сприяли появі апетиту до ризику.
Тим часом, гравці фондового ринку чекають виходу даних американського Інституту по управлінню постачаннями (ISM) по діловій активності у сфері послуг США в липні 2010 р. при прогнозі аналітиків значення індексу на рівні 53 пунктів. Крім того, після початку торгової сесії з'явиться доповідь Міністерства енергетики США по комерційних запасах сирої нафти за тиждень з 24 по 30 липня ц.р., який може чинити тиск на ціни на нафту, що, у свою чергу, вплине на котирування нафтових компаній.
Поки ціни на нафтові ф'ючерси знижуються, хоча тримаються упевнено вище за позначку 82 дол. за бар. На цьому фоні акції енергетичних ExxonMobil, ConocoPhillips і Chevron лише трохи подорожчали (на 0,1%, 0,2% і 0,15% відповідно), а папери нафтесервісних Schlumberger і Halliburton додали в ціні 0,4% і 0,2% відповідно.
Акції британської енергетичної компанії BP, що торгуються зокрема на Нью-йоркській фондовій біржі, піднялися в ціні на 0,1%. Нагадаємо, в опублікованому сьогодні вранці прес-релізі компанія повідомила, що операція static kill по закачуванню в аварійну свердловину бурового розчину завершилася успішно, тобто аварійна свердловина була загерметизована. Тиск "на вихід" зі свердловини стримується гідростатичним тиском закачаного важкого розчину, "що і було бажаним результатом процедури", йдеться в документі.
В той же час інвестори продовжують стежити за корпоративними новинами. Сьогодні фінансовий звіт представила американська телекомунікаційна компанія Qwest Communications International Inc. (+0,1%). Чистий прибуток компанії в I півріччі 2010 р. знизилася на 53,1% - до 196 млн дол. проти аналогічного показника 2009 р. у розмірі 418 млн дол. Також відзвітували інтернет-компанія AOL (-0,3%) і медіакомпанія Time Warner Inc. (+1,6%).
Можна відзначити, що котирування Bank of America, Citigroup, J.P.Morgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley і American Express продемонстрували на початку торгів різноспрямовану динаміку.
Станом на 16:43 за Києвом індекс Dow Jones підвищився на 18,17 пункту (+0,17%) - до 10664,61 пункту, індекс S&P - на 3,87 пункту (+0,35%), до 1124,21 пункту, а індекс Nasdaq - на 14,52 пункту (+0,63% - до 2297,39 пункту.