ua en ru

Фондові торги в США 28 березня відкрилися зростанням на тлі позитивної макроекономічної статистики

Фондові торги в США 28 березня 2014 р. відкрилися зростанням провідних індексів на тлі позитивних макроекономічних новин.

Фондові торги в США 28 березня 2014 р. відкрилися зростанням провідних індексів на тлі позитивних макроекономічних новин. Сьогодні були опубліковані дані по рівню споживчих витрат в США, які виросли в лютому на 0,3%, що стало найзначнішим зростанням показника за останні три місяці. Особисті доходи населення в США виросли в лютому на ті ж таки 0,3%, перевершивши очікування аналітиків.

Американські інвестори також чекають європейських новин: наступного тижня Європейський центральний банк повинен буде озвучити своє рішення щодо базової облікової ставки. Експерти вважають, що на цей раз ЄЦБ доведеться прийняти хоч якісь заходи на тлі зрослих ризиків виникнення дефляції в єврозоні. Показник за попереднім зростанням споживчих цін в зоні євро в березні буде опубліковано 31 березня, і аналітики чекають, що зростання показника сповільниться в порівнянні з лютим (0,7%) і складе 0,6%.

З корпоративних новин відзначимо фінансову звітність багатостраждального виробника смартфонів Blackberry, який прозвітував про менших, ніж очікували аналітики, збитки за підсумками IV фіскального кварталу, в результаті чого папери Blackberry дорожчають на 2,2% за станом на 17:23 за київським часом.

Також уважно сьогодні інвестори спостерігають за котируваннями CBS Outdoor Americas - підрозділи по зовнішній рекламі медіаконгломерата CBS Corp. Рекламне агентство сьогодні дебютує на Нью-Йоркській фондовій біржі, а його акції вже злетіли в ціні на 7,2%. Вони були оцінені напередодні в 28 дол, і CBS Outdoor Americas вдалося залучити в ході IPO більше 3 млрд дол.

Також "під прицілом" сьогодні папери рітейлера Wal-Mart: компанія подала позов на 5 млрд дол. проти платіжної системи Visa, звинувативши її у встановленні дуже високих сервісних комісій. Котирування Wal-Mart після цієї новини ростуть на 0,3%, в той час як акції Visa логічно знижуються в ціні - на ті ж таки 0,3%.

Станом на 17:42 за київським часом 27 березня 2014р. індекс Dow Jones росте на 111,13 пункту (+0,68%) - до 16375,53 пункту, індекс S&P піднімається на 14,14 пункту (+0,77%) - до 1863,21 пункту, а індекс Nasdaq - на 39,46 пункту (+0,95%) - до 4190,64 пункту.