ua en ru

Фондові торги в США 27 серпня відкрилися підвищенням індексів після уточнених даних щодо ВВП США в II кварталі 2010 р

Фондові торги в США відкрилися 27 серпня 2010 р. підвищенням провідних індексів. В цілому, настрій інвесторів сьогодні визначають макроекономічні новини, повідомляє РБК. До початку торгової сесії з'явилися уточнені дані Міністерства торгівлі США щодо ВВП країни в II кварталі 2010 р. Згідно з доповіддю американського відомства, показник в реальному вираженні зріс на 1,6% в перерахунку на річні темпи (annual rate). Це виявилося дещо краще, ніж прогнозували аналітики, що очікували зростання показника на 1,4%. На цьому тлі котирування акцій на відкритті торгів спрямувалися вгору.
В той же час на настрій учасників ринку сильно вплинули заяви голови Федеральної резервної системи США Бена Бернанке про те, що відновлення економіки йде не дуже швидкими темпами і уряд США готовий ввести додаткові заходи стимулювання економіки при необхідності.
Першим на новині в національній економіці відреагував банківський сектор, що продемонстрував змішану динаміку котирувань: акції Bank of America подорожчали на 0,2%, J.P.Morgan Chase - на 0,4%, папери Citigroup подешевшали на 0,2%, Goldman Sachs - на 1,9%.
Крім того, інвестори зацікавилися і корпоративними новинами. Виробник комп'ютерної техніки Hewlett-Packard підвищив свою пропозицію щодо купівлі виробника систем і програмного забезпечення для зберігання даних і управління інформацією 3Par Inc. до 1,8 млрд дол. в спробі "перебити" пропозицію виробника комп'ютерних систем Dell щодо купівлі акцій компанії за 1,6 млрд дол. Проте це не допомогло HP купити 3Par: американський виробник систем і програмного забезпечення для зберігання даних і управління інформацією 3Par Inc. прийняв пропозицію про купівлю від американського виробника комп'ютерних систем Dell Inc., який погодився виплатити приблизно 1,8 млрд дол. готівкою проти 1,6 млрд дол., про які було заявлено раніше. На цьому тлі акції HP подешевшали на 1,9%, папери Dell подорожчали на 1,1%, акції 3Par підскочили в ціні на 20,9%.
Гравці фондового ринку стежать і за розвитком ситуації навколо розробника корпоративних рішень, спрямованих на забезпечення інформаційної безпеки, - компанії ArcSight. За даними американських ЗМІ, компанія виставила свій бізнес на продаж. Можливими покупцями можуть стати високотехнологічні гіганти Oracle Corp., HP або IBM. На цьому тлі акції ArcSight піднялися в ціні на 4,5%. Відзначимо, що компанія входить до складу високотехнологічного індексу Nasdaq.
Станом на 17:21 за Києвом індекс Dow Jones підвищився на 23,39 пункту (+0,23%) - до 10009,2 пункту, індекс S&P - на 1,33 пункту (+0,13%) - до 1048,54 пункту, а індекс Nasdaq - на 2,37 пункту (+0,13%) - до 2121,6 пункту.