ua en ru

Фондові торги в США 23 серпня відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 23 серпня відкрилися підвищенням провідних індексів. У відсутність макроекономічної статистики інвестори звернули увагу на новини із сфери злиття і поглинань, повідомляє РБК. Зокрема, сьогодні стало відомо про те, що американський виробник комп'ютерної техніки Hewlett-Packard (HP) виступив з пропозицією про покупку виробника систем і програмного забезпечення для зберігання даних і управління інформацією 3Par Inc. (США) за 1,6 млрд дол. При цьому всю суму планується виплатити готівкою з розрахунку 24 дол. за кожну акцію 3Par. Таким чином HP має намір "перебити" недавню пропозицію американського виробника комп'ютерних систем Dell Inc. придбати 3Par за 1,15 млрд дол. На тлі даної інформації акції HP подешевшали на відкритті торгів на 0,5%, акції Dell (компанія входить до розрахункової бази високотехнологічного індексу Nasdaq) - на 1,2%, папери 3Par злетіли в ціні на 40%.
Проте дана операція - не єдина, що зацікавила інвесторів сьогодні. Згідно з даними британської преси, найбільший у США виробник готових супів Campbell Soup Co. (+0,9%) може зробити пропозицію про покупку за 2,3 млрд дол. британської компанії United Biscuits, що належить приватним інвестиційним фондам PAI Partners і Blackstone Group LP.
Тим часом головний виконавчий директор американської диверсифікованої інноваційно-виробничої компанії 3М (і компоненту індексу Dow 30) Джордж Баклі повідомив сьогодні, що 3М має намір інвестувати близько 2 млрд дол. в покупку активів у 2010 р. Дана сума в 2 рази перевищує озвучену раніше.
Крім того, 19 серпня найбільший у світі виробник мікрочіпів - американська корпорація Intel Corp. - уклав угоду, що зобов'язує, по покупці компанії-розробника програмного забезпечення (ПО) McAfee Inc. за 7,68 млрд дол. На відкритті фондових торгів акції Intel Corp. подешевшали на 0,75, а папери McAfee, навпаки, подорожчали на 0,1%.
Станом на 17:14 за Києвом індекс Dow Jones підвищився на 52,33 пункту (+0,51%) - до 10265,95 пункту, індекс S&P - на 5,34 пункту (+0,5%) - до 1077,55 пункту, а індекс Nasdaq - на 1,92 пункту (+0,07%) - до 2181,98 пункту.