ua en ru

Фондові торги в США 21 грудня ц.р. відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 21 грудня 2010 р. відкрилися підвищенням провідних індексів, передає РБК. Підтримку ринку надали корпоративні новини: після закриття попередньої торгової сесії свій фінансовий звіт представив американський розробник програмного забезпечення Adobe Systems. Компанія опублікувала прогноз по прибутку, який виявився значно вищим за очікування Уолл-стріт. Це помітно контрастує з песимістичним прогнозом, який компанія давала три місяці тому, пославшись на слабке відновлення економіки. На цьому тлі акції Adobe Systems, що входить у розрахункову базу індексу Nasdaq, злетіли в ціні на 5,9%.
Відзначимо, що на відкритті торгів на цьому фоні в "плюсі" опинився весь високотехнологічний сектор США: на 0,33% подорожчали акції Microsoft Corp., папери Google Inc., Apple і Oracle додали в ціні 1,03%, 0,4% і 0,3% відповідно.
Раніше сьогодні повідомлялося, що голландська хімічна компанія Royal DSM планує придбати американську біотехнологічну корпорацію Martek Biosciences за 1,09 млрд дол. За умовами пропозиції, DSM викупить цінні папери Martek за ціною 31,5 дол. за акцію. Таким чином, голландська компанія сподівається вийти на лідируючі позиції у світі з випуску дитячого харчування і поліненасичених жирних кислот. На цьому тлі котирування Martek додали більше 37%.
Певний вплив на хід фондових торгів для великого світового постачальника алкогольної продукції Constellation Brands Inc. зробила інформація про те, що компанія близька до продажу більшості іноземних активів. Про це напередодні повідомила американська преса, пославшись на джерела, близькі до ситуації. Акції компанії, що торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі, додали в ціні 0,32%.
Крім того, в американських ЗМІ пройшла інформація про те, що гірничодобувна компанія Alpha Natural Resources, яка займається в основному розробкою вугілля в Аппалачах - гірському масиві на сході Північної Америки, зробила пропозицію щодо купівлі американського конкурента Massey Energy. На цьому тлі акції останньою подорожчали на 1,4%.
Станом на 16:50 за київським часом індекс Dow Jones підвищився на 30,09 пункту (+0,26%) - до 11508,22 пункту, індекс S & P - на 4,98 пункту (+0,4%) - до 1252 , 02 пункту, індекс Nasdaq - на 10,72 пункту (+0,41%) - до 2660,69 пункту.