ua en ru

Фондові торги в США 20 грудня відкрилися незначним пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 20 грудня відкрилися незначним пониженням провідних індексів. З одного боку, деяку підтримку ринку надали позитивні прогнози інвесторів на 2011 р. У грудні 2010 р. провідні індекси виросли більш ніж на 4%, а за підсумками року зростання може скласти більше 10%. Багато інвесторів очікують успішного для рітейлерів сезону традиційних різдвяних продажів, і це робить позитивний вплив на настрої гравців фондового ринку, повідомляє РБК.

Крім того, визначеному позитиву на фондовій біржі сприяє новина про те, що 17 грудня президент США Барак Обама підписав з республіканцями компромісну угоду, за умовами якого діючі ставки прибуткового податку для всіх верств населення, включаючи заможних американців, будуть продовжені ще на 2 роки.

У той же час за відсутності макроекономічних новин інвестори беруть до уваги загострення ситуації на Корейському півострові, що справляє негативний вплив на фондовий ринок. Нагадаємо, сьогодні вранці Південна Корея провела на острові Йонпхендо військові навчання, які КНДР назвала провокацією, однак зазначила, що не робитиме дій у відповідь.

Великим розчаруванням для гравців фондового ринку став і високотехнологічний сектор, котирування акцій компаній якого перемістилися в негативну зону: акції розробника програмного забезпечення Microsoft Corp. втратили в ціні 0,5%, Oracle - 1,1%, інтернет-гіганта Google - 0,15%, а Apple - 0,61%. Єдиним винятком у цьому секторі став найбільший в світі розробник програмного забезпечення для графічного дизайну Adobe Systems, акції якого подорожчали на 0,94%. Компанія після закриття торгів опублікує звіт за IV квартал 2009-2010 фінансового року.

Певний вплив на фондовий ринок роблять і новини з області злиття і поглинань. Бразильська компанія з виробництва м'яса JBS може придбати харчову корпорацію Sara Lee Corp. Однак, відповідно до джерела, знайомого з ситуацією, компанії поки не домовилися про ціну. На відкритті торгів на тлі даної інформації котирування Sara Lee додали 1,5%.

Крім того, сьогодні повідомлялося, що американська інтернет-компанія eBay планує для зміцнення позицій у Європі купити найбільший у Німеччині інтернет-магазин brands4friends. Передбачувана сума операції може скласти 200 млн дол. На цьому тлі акції eBay подешевшали на 0,4%.

Станом на 17:29 індекс Dow Jones знизився на 20,13 пункту (-0,18%) - до 11471,78 пункту, індекс S & P - на 0,44 пункту (-0,04%) - до 1243,58 пункту , індекс Nasdaq - на 5,06 пункту (-0,19%) - до 2637,81 пункту.