ua en ru

Фондові торги в США 15 червня відкрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 15 червня 2011 р. відкрилися зниженням провідних індексів на тлі посилення занепокоєння навколо бюджетно-боргової кризи в Греції і після публікації даних обробного сектора штату Нью-Йорк, що розчарували аналітиків, передає РБК.
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service сьогодні помістило під перегляд з можливістю зниження рейтинги трьох найбільших банків Франції, пославшись на їх уразливість перед грецьким кризою. Напередодні міністрам фінансів єврозони не вдалося домовитися про пропорції вкладів власників держборгу республіки в нову програму екстреної допомоги Афінам.
Акції виробника будівельних машин, двигунів і турбін Caterpillar Inc. та хімічної компанії DuPont Co. дешевшають на 0,57% і 1,2% відповідно. Котирування рітейлера JCPenney Co. відступили на 2,5% після того, як аналітики Morgan Stanley вказали на ризики, пов'язані з прибутком, очікуваної третім за величиною оператором мережі супермаркетів у США, в найближчі декілька кварталів.
Вартість паперів найбільшого в світі виробника склотари Owens-Illinois Inc.опустилася на 8,6% після того, як компанія знизила свій прогноз по прибутку за підсумками II кварталу ц.р. на тлі зростання витрат і зниження попиту в Австралії, де підприємство може призупинити роботу склоплавильні печі.
Станом на 17:30 за Києвом індекс Dow Jones знизився на 91,84 пункту (-0,76%) - до 11984,27 пункту, індекс S & P опустився на 10,25 пункту (-0,80%) - до 1277, 62 пункти, а індекс Nasdaq відступив на 17,10 пункту (-0,64%) - до 2661,62 пункту.