ua en ru

Фондові торги в США 11 жовтня відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 11 жовтня 2010 р. відкрилися підвищенням провідних індексів. Як відзначають аналітики, інвестори охотно вкладають кошти в акції на тлі очікувань рішучих дій від Федеральної резервної системи (ФРС) США щодо підтримки американської економіки. Зокрема, гравці фондового ринку вважають, що Комітет з операцій на відкритому ринку (FOMC) через хронічно високий рівень безробіття в США на наступному засіданні в листопаді ц.р. ухвалить рішення про введення додаткових стимулюючих заходів, передає РБК.

У "плюсі" фондові торги відкрилися для нафтогазової компанії Chesapeake Energy Corp., яка напередодні домовилася про продаж 33,3% акцій у техаському енергетичному проекті Eagle Ford третьої за величиною в Китаї нафтової компанії CNOOC за 1,08 млрд дол. Акції Chesapeake подорожчали на 4%. Сприятливо складається торгова сесія на тлі підвищення цін на "чорне золото" і для енергетичної ExxonMobil (+0,1%), а також її конкурентів Chevron Corp. і ConocoPhillips (+0,1% і 0,3% відповідно).

На відкритті фондових торгів також підвищилися котирування цінних паперів найбільшого в світі виробника насіння Monsanto (+3,1%). У Чикаго ф'ючерси на кукурудзу і сою помітно зросли, коли Міністерство сільського господарства США представило більш песимістичний, ніж очікувалося, прогноз за обсягом світового сільськогосподарського виробництва. Американські законодавці затурбувалися про можливе скорочення поставок сільськогосподарської продукції, що обіцяє високий попит на товари, що постачаються Monsanto товари.

Висхідну динаміку демонструють і котирування акцій найбільшого в світі виробника програмного забезпечення Microsoft (+0,3%). Відзначимо, що сьогодні відбудеться презентація нової лінійки смартфонів, що працюють на платформі Windows. Папери інших високотехнологічних компаній, що також входять до розрахункової бази індексу Nasdaq, зростають у ціні: акції Google, Adobe Systems і Apple Inc. подорожчали на 1,4%, 0,5% і 0,7% відповідно.

Станом на 17:40 мкс індекс Dow Jones підвищився на 6,96 пункту (+0,06%) - до 11018,17 пункту, індекс S & P - на 1,54 пункту (+0,13%) - до 1166,77 пункту, а індекс Nasdaq - на 4,05 пункту (+0,18%) - до 2406,6 пункту.