ua en ru

Фондові торги в США 11 липня закрилися підвищенням індексів більш ніж на 1%

Фондові торги в США 11 липня 2013 р. закрилися підвищенням провідних індексів більш ніж на 1%. Трейдери налаштовані оптимістично після публікації протоколів засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), згідно з якими значна частина учасників FOMC вважає, що зараз економічні умови є занадто ризикованими для початку згортання програми кількісного пом'якшення і що цей процес необхідно буде починати тільки після подальшого поліпшення ситуації на ринку праці.

Глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке в своєму виступі також підтвердив, що економіка США зараз як і раніше потребує програми кількісного пом'якшення. На тлі цих новин індекси Dow і S&P оновили внутрішньоденні максимуми і наблизилися до рекордних рівнів.

Усі 10 секторів, що входять у розрахункову базу індексу "широкого ринку" S&P, відзначилися зростанням, при цьому помітне підвищення котирувань продемонстрували ресурсодобувні і високотехнологічні компанії, такі як Intel і Microsoft. Папери Intel зросли в ціні більш ніж на 3%, акції Microsoft подорожчали на 2,8%.

Напередодні компанія Microsoft оголосила про реструктуризацію підрозділів за функціональним принципом. Замість восьми дотеперішніх підрозділів, кожне з яких займалося конкретним продуктом, компанія вирішила організувати чотири підрозділи за напрямками роботи. У зв'язку з реорганізацією глава компанії Стівен Балмер оголосив, що планує переглянути сферу відповідальності кожного члена керуючої команди.

Увага учасників ринку зосереджена останнім часом на корпоративних новинах у зв'язку зі стартом сезону звітності, за традицією відкритого алюмінієвим гігантом Alcoa. 12 липня 2013 очікуються фінансові звіти двох великих представників банківського сектора - JPMorgan Chase і Wells Fargo. Напередодні публікації котирування кредитних організацій демонструють різноспрямовану динаміку: акції Wells Fargo знижуються в ціні на 0,43%, JPMorgan Chase - зростають на 0,57%.

На позитивній території завершилися торги для рітейлера Costco Wholesale, акції якого виросли в ціні на 6% після того, як компанія відзвітувала про порівнянних продажах за підсумками останньої звітного тижня, що опинилися вище прогнозів аналітиків.

Котирування оператора ресторанів швидкого харчування Yum! Brands, який до цього опублікував результати за II квартал 2013р., Опустилися на 1,15%.

За підсумками торгової сесії 11 липня індекс Dow Jones піднявся на 169,26 пункту (+1,11%) - до 15460,92 пункту, індекс S&P - на 22,4 пункту (+1,36%) - до 1675,02 пункту , індекс Nasdaq - на 57,54 пункту (+1,63%) - до 3578,30 пункту.