ua en ru

Фондові торги в Європі 6 серпня відкрилися підвищенням провідних індексів на тлі корпоративних новин

Фондові торги в Європі 6 серпня 2010 р. відкрилися підвищенням провідних індексів на тлі сприятливих корпоративних новин, які продовжують грати не останню роль, визначаючи напрям котирувань на світових біржах. Проте інвестори проявляють обережність напередодні публікації макроекономічних даних, запланованих на сьогодні. О 15:30 за київським часом з'явиться доповідь Міністерства праці США з рівня безробіття за липень 2010 р. Згідно прогнозу аналітиків, показник виросте з червневого рівня 9,5% до 9,6% в липні ц.р. Економісти попереджають, що у разі провальних макроекономічних даних, сприятливі фінансові показники провідних компаній не зможуть надати достатню підтримку ринку, і котирування можуть неухильно поповзти вниз.

В центрі уваги гравців фондового ринку як і раніше знаходиться банківський сектор, один з представників якого опублікував сьогодні свій звіт. Акції британського Royal Bank of Scotland (RBS) Plc на тлі результатів, що опинилися краще за прогнози аналітиків, подорожчали на 1,5%, котирування німецького Commerzbank, що представив свій звіт напередодні, додали в ціні 1,5%. В цілому котирування банківського сектора демонструють різноспрямовану динаміку: акції британських Barclays і HSBC Holdings торгуються в "мінусі" (-1% і -0,1% відповідно), акції французьких BNP Paribas, Credit Agricole і Societe Generale, навпаки, в "плюсі" (+0,7%, +1,2% і +1% відповідно).

Акції італійської промислової групи ERG, що працює в області видобутку і переробки нафти, піднялися в ціні на 1,1%, оскільки представлений сьогодні звіт компанії виявився вельми вдалим. Крім того, компанія повідомила, що показники за II півріччя 2010 р. в сферах нафтопереробки і маркетингу, швидше за все, опиняться дещо краще, ніж підсумки I півріччя ц.р. Що стосується виробництва електроенергії, компанія розраховує на істотне поліпшення ситуації в цьому сегменті в поточному році в порівнянні з минулим роком.

Зазначимо, що сьогодні свої фінансові результати представила найбільша в Європі страхова компанія Allianz SE, яка повідомила, що чистий прибуток, доступний для розподілу серед акціонерів, в I півріччі 2010 р. зріс на 35,2% - до 2,56 млрд євро, тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала чистий прибуток у розмірі 1,89 млрд євро. На цьому фоні акції компанії подорожчали на 1%.

Станом на 10:41 за київським часом британський індекс FTSE 100 підвищився на 30,11 пункту (+0,56%) - до 5395,89 пункту, німецький DAX - на 37,52 пункту (+0,59%) - до 6371,1 пункту, французький CAC 40 - на 21,21 пункту (+0,56%) - до 3785,4 пункту, швейцарський SMI - на 7,92 пункту (+0,12%) - до 6382,81 пункту.