ua en ru

Фондові торги в Європі 3 червня відкрилися незначною зміною провідних індексів

Фондові торги в Європі 3 червня 2011 р. відкрилися незначним зміною провідних індексів напередодні публікації статистичних даних від Міністерства праці США. Пізніше сьогодні американське відомство повідомить про рівень безробіття в США в травні ц.р. Згідно із прогнозом аналітиків, рівень безробіття складе 8,9%, передає РБК.
У цілому, експерти попереджають, що в ході сесії на європейському фондовому ринку буде спостерігатися волатильність. Це пов'язано з відсутністю новин, які могли б вивести ринок на суттєвий "плюс". У той же час негативні новини, які однозначно повели б котирування на негативну територію, також відсутні, незважаючи на перманентні побоювання трейдерів щодо стабільності відновлення світової економіки і вирішення боргової кризи в єврозоні.
Зовнішній фон також не здатний поставити котируванням певний напрямок. Фондові торги в США закрилися різноспрямованим рухом провідних індикаторів. Японський Nikkei опустився незначно - на 0,7%.
Сезон корпоративної звітності підійшов до кінця, однак корпоративні новини все ще продовжують цікавити інвесторів. Акції фінського виробника стільникових телефонів Nokia подешевшали на 4,9% на тлі інформації про те, що прибутки компанії за підсумками 2011 р. можуть виявитися не такими високими, як прогнозувалося раніше.
Папери італійського автовиробника Fiat SpA виросли в ціні на 2,3% на тлі новин про те, що компанія викуповує частку, що залишилася влади США в автоконцерні Chrysler Group LLC. У той же час акції британської транспортної групи National Express Group Plc. подешевшали на 2,6% на тлі пониження аналітиками JPMorgan Chase&Co. рекомендацій по акціях компанії.
Станом на 10:57 по Києву британський індекс FTSE 100 підвищився на 4,57 пункту (+0,08%) - до 5852,49 пункту, німецький DAX - на 31,53 пункту (+0,45%) - до 7105 , 65 пункту, французький CAC 40 - на 2,81 пункту (+0,07%) - до 3892,68 пункту.