ua en ru

Фондові біржі США 21 червня завершилися тиждень різнопланово

Фондові торги в США 21 червня 2013 р. завершилися різноспрямованим рухом індексів. Головною причиною побоювань інвесторів залишається зроблену раніше заяву глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке про те, що Центробанк може вже цього року почати скорочення політики "кількісного пом'якшення" за умови, що економіка країни буде і надалі демонструвати ознаки оздоровлення. Повністю програма може бути згорнута вже наступного року.

Котирування ф'ючерсів провідних індексів свідчили про те, що торговельна сесія відкриється "в плюсі". Так і сталося, однак незабаром після відкриття індекс Nasdaq пішов у помірний мінус. На закритті торгів розстановка сил залишилася незмінною: Dow Jones Industrial Average і S&P 500 завершили торги в "зеленому" поле, а Nasdaq залишився в "червоному".

Цінні папери продавця автомобілів CarMax подорожчали на 0,04%. Настільки скромний результат обумовлений останнім фінансовим звітом компанії: виручка CarMax виявилася нижчою за прогнози аналітиків.

Котирування акцій американської корпорації і найбільшого розробника програмного забезпечення для організацій Oracle продовжують зниження, втративши на закритті торгів 9,3%. Приводом для цього став опублікований раніше фінансовий звіт, що розчарував аналітиків.

Акції Facebook, навпаки, піднялися в ціні на 2,6%, після того як соцмережа оголосила, що в популярному сервісі Instagram тепер можна безкоштовно розміщувати відео.

Цінні папери компанії Darden Restaurants, що спеціалізується на ресторанному бізнесі, подешевшали на закритті торгів на 2,2%. Причиною для цього послужила квартальна звітність компанії. До офіційного відкриття торгової сесії Darden Restaurants, що володіє рядом ресторанних мереж, в тому числі мережею Red Lobster і Olive Garden, повідомила про прибуток в IV кварталі, яка здавалася нижче прогнозів.

За підсумками торгової сесії індекс Dow Jones піднявся на 41,08 пункту (+0,28%) - до 14799,40 пункту, індекс S&P підвищився на 4,24 пункту (+0,27%) - до 1592,43 пункту, а індекс Nasdaq знизився на 7,39 пункту (-0,22%) - до 3357,25 пункту.