ua en ru

Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності готовий виділити Україні 1,5 млрд дол., - Пашкевич

Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності готовий виділити Україні 1,5 млрд дол., повідомляє прес-служба Національного агентства з енергоефективності та енергозбереження (НАЕР) України.

У рамках засідань Асамблеї вкладників фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля відбулось обговорення та затвердження перших 7 проектів для України з метою їх фінансування. На засіданнях, яке відбулося в Лондоні, був присутній голова НАЕР України Микола Пашкевич.
"Загальна вартість гранту на проекти складає 31 млн євро. Першочерговими є проекти з удосконалення систем комунального опалення та проекти, що дають негайний ефект у галузі енергозбереження," - повідомив Микола Пашкевич. Голова НАЕР розповів також, що ФРН, Канада, Литва під час засідання висловили бажання долучитись до роботи Фонду. США, у свою чергу, поінформували про готовність надати перший транш у розмірі 1,5 млн євро.
Серед обговорюваних на засіданні Асамблеї проектів: модернізація системи центрального теплопостачання (м.Тернопіль), інвестиції у енергоефективність підприємств централізованого опалення ТЕЦ у 10 українських муніципалітетах середнього масштабу, модернізація системи центрального теплопостачання (м.Житомир), модернізація ТЕЦ (м.Львів), модернізація систем водопостачання та стічних вод (м.Миколаїв), реконструкція системи центрального теплопостачання Теплотрансервіс (м.Рівне), енергоефективний проект (м.Запоріжжя).