ua en ru

Фонд при ООН виділить близько 5,5 млн доларів на енергоефективність госзданий в Україні

Фонд при ООН виділить близько 5,5 млн доларів на енергоефективність госзданий в Україні Фото: фонд ООН займеться энергоэффективнсотью госзданий (UNDP)

Кошти виділяються в рамках ПРОООН

Програма розвитку ООН розпочинає впровадження нового проекту, направленого на покращення енергоефективності державних будівель та споруд в Україні. Про це йдеться в прес-релізі організації.

Проект надає можливість муніципалітетам безпосередньо впроваджувати енергоефективні заходи, забезпечуючи технічну підтримку компаніям з надання енергетичних послуг. Разом з тим, дані заходи сприяють зменшенню як енергетичних витрат, так і викидів парникових газів.

Глобальний екологічний фонд виділити на проект 5,48 млн доларів. На ці кошти буде здійснена реконструкція та модернізація систем електро - і водопостачання в державних будівлях. Матеріальна підтримка також буде надана місцевим інженерним компаніям для здійснення будівництва, монтажу, експлуатації, технічного обслуговування і ремонту обладнання.

Протягом п'ятирічного періоду, щонайменше десять пілотних проектів, які будуть впроваджені в десяти малих і середніх містах України. Очікується, що дані проекти будуть сприяти збереженню енергії та призведуть до щорічного скорочення викидів двоокису вуглецю приблизно на 510 тонн.

Нагадаємо, раніше повідомляло про те, що голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заручився підтримкою ПРООН в подальшому відновленні Донбасу.